3 οφέλη που έχουν στην υγεία μας τα φυτά εσωτερικού χώρου

Είτε είσαι “νέα” στη φροντίδα των εσωτερικών φυτών είτε “το’ χεις” χρόνια τώρα, ένα να θυμάσαι. Τα φυτά υπάρχουν όχι μόνο για να ομορφαίνουν το σπίτι μας αλλά και την ίδια μας τη ζωή. Παρακάτω ακολουθούν 3 οφέλη που έχουν τα φυτά εσωτερικού χώρου στην υγεία μας. Ναι, καλά διάβασες!

  1. Μπορούν να μειώσουν τους ρύπους του εσωτερικού αέρα

Μια γνωστή μελέτη που διεξήχθη από τη NASA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ρίζες και το έδαφος των φυτών εσωτερικού χώρου μείωσαν τις πτητικές οργανικές ενώσεις οι οποίες έχουν αρνητική επιρροή στον αέρα. Κατά τη φωτοσύνθεση, τα φυτά ‘’εισπνέουν’’ διοξείδιο του άνθρακα και ‘’εισπνέουν’’ οξυγόνο. Όταν τα φυτά ‘’εισπνέουν’’ διοξείδιο του άνθρακα, λαμβάνουν επίσης αυτούς τους ρύπους του αέρα και απελευθερώνουν καθαρό οξυγόνο στον αέρα. Ενώ ο καθαριστής αέρα μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή σε ορισμένες περιπτώσεις, αν θες να φρεσκάρεις φυσικά τον αέρα στο σπίτι σου, η προσθήκη φυτών εσωτερικού χώρου φαντάζει η ιδανική επιλογή!

Τα χρειαζόμαστε για την ψυχική μας υγεία…
  • Τα φυτά μπορεί να είναι θεραπευτικά

Έρευνες έχουν δείξει ότι η συνεργασία και η συνύπαρξη με τα φυτά, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του ψυχολογικού στρες. Η φροντίδα των φυτών άλλωστε έχει αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα θεραπευτική στις ψυχικές παθήσεις και όχι μόνο. Άγχος, κατάθλιψη και στεναχώρια, μπορούν να μειωθούν αισθητά ενώ ο χρόνος που φροντίζεις τα φυτά μπορεί να είναι καταλυτικός στην ψυχολογία και συνολικά στην υγεία.

  • Βελτιώνουν τη διάθεση

Μελέτες έχουν δείξει ότι το να περνάς χρόνο κοντά στη φύση – είτε με μια απλή βόλτα είτε με πεζοπορία – μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την εσωτερική κηπουρική. Η δημιουργία χώρων πράσινου μέσα στο σπίτι όπως και η καθημερινή τους φροντίδα, αποτελούν δύο προσωπικές επιλογές που έχουν θετικό αντίκτυπο σε συναισθήματα και ψυχολογία. Τέλος η ευεξία και η ικανοποίηση που συχνά θα νιώθεις βλέποντας να αναπτύσσονται δεν θα συγκρίνεται με τίποτα άλλο.

Photos: pexels.com

You may also like