3 πρωινές συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων

success3Κοινός τόπος των επιτυχημένων ανθρώπων, κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει. Όμως είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς και να επισημαίνει ποιες είναι οι μικρές καθημερινές συνήθειες ανθρώπων που έφτασαν ψηλά στον επαγγελματικό στίβο και ακόμα καλύτερα, αν αυτό είχε αντίκτυπο και σε μια ισορροπημένη προσωπική ζωή. Μπορεί λοιπόν να μην υπάρχει η σίγουρη συνταγή για την επιτυχία, μα σίγουρα υπάρχουν κάποια απαραίτητα συστατικά.

Σύμφωνα με τον Rhett Power, συγγραφέα εγχειριδίων για έξυπνη διοίκηση μεγάλων επιχειρήσεων, υπάρχουν μερικές “ρουτίνες” που σχετίζονται με την επιτυχία. Εστιάζουμε στα τρία βασικά σημεία που είναι τα ακόλουθα:

  1. Βρείτε έναν τύπο ρούχου που σας βολεύει, που αισθάνεστε άνετα και δεν σας προβληματίζει ιδιαίτερα. Το να ψάχνετε τι θα φορέσετε κάθε πρωί δεν είναι το καλύτερο ξεκίνημα μιας δημιουργικής ημέρας, μπορεί να σας δημιουργήσει δυσάρεστα συναισθήματα ή εκνευρισμό γιατί π.χ. πήρατε 1,2 κιλά, δεν σας πάει τελικά αυτή η φούστα που αγοράσατε προχθές κτλ. Αν εφαρμόσετε κάποιου είδους “στολή” δλδ. ρούχα που σας αρέσουν ακαι σας βολεύουν, όχι πανομοιότυπα, τότε η μέρα θα ξεκινά πιο όμορφα. Ακραίο παράδειγμα είναι η γκαρνταρόμπα του Mark Zuckerberg.
  2. Φροντίστε να εξασφαλίζετε κάθε μέρα ένα τέταρτο ευχαρίστησης. Διαβάστε, πηγαίντε βόλτα το σκύλο σας, ακούστε λίγη μουσική, κάντε κάτι που να σας ευχαριστεί πραγματικά, ανεβάζοντας τις ενδορφίνες σας.
  3. Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει ιδανικό μέρος με ιδανικές συνθήκες. Δουλέψτε σωστά και συγκεντρωμένα όπου και να είστε, σαν άλλη Άγκαθα Κρίστι που έγραφε οπουδήποτε χωρίς καμία δυσκολία.

Πηγή: 4moms.gr

You may also like