3 Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξετε την ενυδατική σας

Το να έχουμε μια σταθερή ρουτίνα φροντίδας του δέρματός μας, μπορεί να είναι εύκολο και ευεργετικό από πολλές απόψεις, αλλά δεν διαρκεί για πάντα.

Ένας βασικός λόγος αλλαγής των προϊόντων που χρησιμοποιούμε, είναι γιατί αλλάζουν οι ανάγκες μας. Θέλετε μήπως μια δροσερή και λαμπερή εμφάνιση; Ψάχνετε να προστατεύεστε το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία; Υπάρχουν προϊόντα γι’αυτό. Αν και κανένα προϊόν ή σχήμα δεν εγγυάται απόλυτη τελειότητα, μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε ορισμένους στόχους φροντίδας δέρματος ή να βελτιώσετε την όψη του.

Η επιλογή του skincare μας, δεν πρέπει να μετατρέπεται σε ένα κυνήγι της τέλειας επιδερμίδας. Η εκδοχή της βελτίωσης του καθενός μπορεί και πρέπει να είναι διαφορετική, μιας και η καθεμιά μας είναι διαφορετική. Ο χρόνος άλλωστε, που μπορεί να χρειαστεί για να δείτε αλλαγή στο δέρμα σας, εξαρτάται από το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, από την έντασή του και από το πόσο πιστές μένετε στη θεραπεία σας. Οι ειδικοί, μας συμβουλεύουν πως αυτό ποικίλλει κάπου ανάμεσα στις 6 με 12 εβδομάδες. Εάν διαπιστώσετε λοιπόν, πως παρόλο που εφαρμόζετε ευλαβικά τα βήματα της ρουτίνας σας και μετά από 6 μήνες περίπου δεν δείτε καμιά αλλαγή στην επιδερμίδα σας, τότε είναι πιθανό το προϊόν να μην απευθύνεται σε εσάς και θα πρέπει να το αλλάξετε με κάποιο άλλο.

Η ομορφιά δεν σημαίνει πάντα πόνος. Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για το πρόσωπό σας, όσο λιγότερο πόνο, τόσο το καλύτερο. Αυτό είναι και ένα άμεσο σημάδι ότι κάτι πάει λάθος και ότι πρέπει να κάνετε κάποια αλλαγή στη ρουτίνα σας άμεσα. Το μυρμήγκιασμα ή οποιαδήποτε άλλη αίσθηση δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα. Το ξεφλούδισμα, η ερυθρότητα, ο κνησμός ή οποιαδήποτε αίσθηση καψίματος ή τσουξίματος, είναι σημάδια ότι το προϊόν δεν απευθύνεται σε εμάς, και μας βλάπτει. Συνεπώς, πρέπει να το σταματήσετε το συντομότερο.

Εάν παρατηρήσετε μια ξαφνική, ανώμαλη περιοχή στην επιδερμίδα σας, μην προβείτε στο άμεσο ένστικτό σας να τα σπάσετε. Αν και αυτές οι περιοχές λευκών εξογκωμάτων μπορεί να μοιάζουν με ελάχιστα, θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι χιλιάδες. Ένα μεγάλο μέρος της ρουτίνας της φροντίδας του δέρματός σας μπορεί να είναι η αιτία όλων αυτών. Η μεγαλύτερη παρενέργεια είναι η χρήση της λάθος ενυδατικής. Κάτι τέτοιο είναι πολύ συνηθισμένο εάν χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα σώματος στο πρόσωπο, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί και με προϊόντα που είναι πολύ βαριά, για την δικιά σας επιδερμίδα.

 

You may also like