3 Συμβουλές για να προστατέψετε την σχέση σας σε περίοδο τηλε-εργασίας

Πολλές φορές έλεγες πως ήθελες να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί, μάλλον δεν είχες όμως κατά νου τις συνθήκες του locκdown  ή τις τηλεργασίας. Όλο αυτό τον καιρό σίγουρα έχετε σκεφτεί πολλές φορές αν θα καταφέρετε να είστε ακόμη μαζί, και να μην σκοτωθείτε. Το να δουλεύεις εσύ και ο σύντροφος από το ίδιο σπίτι μπορεί να είναι πολύ ευχάριστο. Για λίγες μέρες σίγουρα. Είναι βολικό να κάνετε διάλειμμα το μεσημέρι για να τρώτε μαζί, όπως έκαναν οι γονείς μας και δεν χρειάζεται να ξοδεύετε τόσο χρόνο στο πηγαινε-έλα στο γραφείο.  Όμως, αν έχεις κάνει τηλεργασία για μια εβδομάδα, αυτή η ευχάριστη ατμόσφαιρα συνήθως δεν κρατάει πολύ και μπορεί να προκαλέσει καβγάδες και τριβές στη σχέση.  Πώς μπορείτε όμως να προστατέψετε την σχέσης σας;

Αναγνώρισε τις δύσκολες στιγμές

Χρειάζεται να αποδεχτείτε, πως δεν θα είναι εύκολο να συνυπάρχετε στον ίδιο χώρο για τόσες πολλές ώρες ξαφνικά. Έστω, κι αν περνάτε τώρα καλά, δεν είναι τυχαία η φράση να μην μπλέκουμε τα προσωπικά με τις δουλειές. Αν για παράδειγμα, εσύ θέλεις να δουλεύεις με ησυχία και εκείνος ακούγοντας ραδιόφωνο, ζήτησε του να βάλει απλά τα ακουστικά. Μην μπεις στο ρινγκ του ατελείωτου αγώνα αναμέτρησης επιθυμιών. Πες τα προβλήματα σου χωρίς να τον κατηγορείς, χρησιμοποιώντας περισσότερο το «εγώ» παρά το «εσύ». Είναι προτιμότερο να λύσετε κάθε θέμα στην αρχή χωρίς να συσσωρεύεται εκνευρισμός και παράπονα ο ένας για τον στον άλλον.

Αποφύγετε να μιλάτε για προβλήματα

Το χειρότερο από όλα, είναι να συζητάτε μόνο τα προβλήματα της δουλειάς όταν είστε μαζί. Μπορεί να μοιράζεστε το ίδιο γραφείο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είστε και συνάδελφοι. Έχετε ήδη από κοινού τα βάρη της οικογενείας, του σπιτιού και της σχέσης σας, ας μην επιβαρύνεται τον εαυτός σας με τα θέματα της δουλειάς. Όταν κλείσεις το τηλέφωνο μετά από μια τηλεδιάσκεψη που δεν πήγε τόσο καλά, μην αρχίζεις να γκρινιάζεις στον σύντροφό σου.

Βγείτε έξω…

Το ότι δουλεύετε από το σπίτι, δεν σημαίνει πως πρέπει να εξακολουθήσετε να μένετε μέσα σε αυτό. Όταν τελειώσετε από τις δουλειές, ντυθείτε ανάλογα είτε για μια απλή βόλτα  είτε για μια εκδρομή. Ακόμα και σε περίοδο καραντίνας, είναι σημαντικό να αλλάζετε  παραστάσεις , όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες. Τέλος, κανονίστε να συναντιέστε με άλλους ανθρώπους, τόσο ως ζευγάρι όσο και ο καθένας μόνος του.

Σκεφτείτε θετικά και μοιραστείτε το μεταξύ σας.

Photo credits: @nate_dumlao (unsplash)

You may also like