3 Συμβουλές για το σωστό sideplank

Αν η άσκηση της σανίδας είναι μία φορά απαιτητική, εξυπακούεται πως κι οι παραλλαγές της δε θα είναι παιχνιδάκι. Μία από τις πιο γνωστές της είναι το sideplankόπου στηριζόμαστε στο ένα χέρι και διατηρούμε το σώμα ευθυγραμμισμένο. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, όμως, το sideplankβοηθά να ενδυναμώσουμε το τμήμα του κορμού και βελτιώνει και την ισορροπία του σώματος. Πώς όμως, θα είμαστε σίγουροι πως εφαρμόζουμε σωστά την άσκηση; Έπειτα από δοκιμές, το πετύχαμε και σου παρουσιάζουμε τον τρόπο να το πετύχεις κι εσύ!

               01 Η λέξη κλειδί είναι “ευθεία”. Η παλάμη που στηριζόμαστε πρέπει να είναι στο κέντρο του στρώματος γυμναστικής κι ακριβώς κάτω από το στήθος μας. Μόλις δώσουμε ώθηση για να σηκώσουμε το σώμα, το ελεύθερο χέρι μας πρέπει να υψωθεί προς το ταβάνι. Φαντάσου μία νοητή γραμμή που σχηματίζεται από τα χέρια και περνά από το στήθος.

               02 Οι έσω μηριαίοι να οδεύουν προς τα πάνω. Μπορεί η άσκηση να τονώνει τον κορμό, όμως η επιτυχία της εφαρμογής της δε βασίζεται μόνο σε αυτόν. Όλο το σώμα πρέπει να δραστηριοποιηθεί, ιδίως τα πόδια. Μία καλη συμβουλή είναι να σκεφτούμε πως θέλουμε οι έσω μηραιίοι να κινηθούν προς τα πάνω. Έτσι και οι μύες των ποδιών δε μένουν ανενεργοί αλλά και η άσκηση γίνεται ευκολότερη για τον κορμό.

               03 Ενίσχυσε τη στάση με τα πέλματα. Κανονικά κατά τη διάρκεια της άσκησης οι καμάρες των ποδιών πρέπει να αγγίζουν η μία την άλλη. Αν, όμως, ξεκίνησες τώρα να προσπαθείς να κάνεις την άσκηση και αυτό σε δυσκολεύει, δεν υπάρχει λόγος να ζοριστείς διακινδινεύοντας ακόμη και τραυματισμό. Για να κάνεις την άσκηση πιο εύκολη, μπορείς απλά να φέρεις το ελεύθερο πόδι μπροστά από το πόδι που στηρίζεσαι.

               Μην ξεχνάς πως κάθε άσκηση πρέπει να εφαρμόζεται με βάση τη δική μας άνεση, ειδικά όταν την κάνουμε για πρώτη φορά. Η εξάσκηση είναι αυτή που μέρα με τη μέρα μας βοηθά να τελειοποιήσουμε κάθε κίνηση. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεσαι απλά υπομονή κι επιμονή!

               Πηγή: Popsugar

               Photo credits: Very Well Fit

You may also like