3 υλικά που πρέπει να αρχίσετε να βάζετε στον καφέ σας

Αυτοί είναι οι τρόποι που δεν ξέρατε ότι αποθεώνουν το αγαπημένο σας ρόφημα.

Πάνω από δύο δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ καταναλώνονται κάθε μέρα σε όλον τον κόσμο, καθιστώντας τον, έτσι, ένα από ροφήματα με την περισσότερη κατανάλωση παγκοσμίως. Η ρουτίνα τις περισσότερες φορές είναι μία: Ξυπνάς, ετοιμάζεις καφέ, είτε για το σπίτι είτε για το δρόμο, και ξεκινάς για τη δουλειά. Το ξέρατε, όμως, ότι με την προσθήκη υλικών που ήδη βρίσκονται στο ντουλάπι σας μπορείτε να απογειώσετε τη γεύση ενός «βαρετού» φλιτζανιού καφέ;

Τα υλικά που πρέπει να επιλέξετε:

  1. Κακάο. Σίγουρα δεν περιμένατε εμάς να σας πούμε την ακαταμάχητη γεύση που δημιουργεί ο συνδυασμός σοκολάτας με καφέ, αλλά πολλές φορές ξεχνάμε ακόμα και το πιο προφανή μέσα στη βιασύνη της καθημερινότητας. Δοκιμάστε να προσθέσετε 1 – 1 ½ κουταλιά σκόνη άγλυκου κακάου στο ποτήρι σας και το αποτέλεσμα θα μιλήσει από μόνο του.
  2. Μπαχαρικά και Εκχυλίσματα. Μπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση του καφέ σας με μερικά αγαπημένα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το κάρδαμο και το μοσχοκάρυδο, ενώ λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή καρύδας μπορεί να δώσει μία πραγματικά εξωτική πινελιά στη γεύση.
  3. Αλάτι. Το αλάτι, πέρα από τη χρήση του σε αλμυρές ή γλυκές συνταγές, μπορεί να αποτελέσει ένα καλό ταίρι ακόμη και για τον καφέ, αφού έχει την ικανότητα να μαλακώνει ένα μέρος της πικράδας του. Εάν έχετε τη δυνατότητα, προσθέστε λίγο αλάτι στους κόκκους του καφέ, πριν τους αλέσετε.

You may also like