3 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΑΣ

Αυτοί είναι οι τρόποι που δεν ξέρατε ότι αποθεώνουν το αγαπημένο σας ρόφημα.

Για πολλούς ανθρώπους, η μέρα τους ξεκινάει αφού πρώτα έχουν πιει τον καφέ τους. Χωρίς αυτόν, νιώθουν ότι ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η o καφές κοστολογείται σε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, στη δεύτερη, δηλαδή, θέση μετά το λάδι. Μία νέα έρευνα, όμως, δείχνει ότι η συμβολή του μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από την απλή ικανοποίηση και την  ενίσχυση της ενέργειας.

Όπως αναφέρει το Science Daily, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Nottingham διεξήγαγαν έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports. Τα αποτελέσματα αυτής έδειξαν ότι ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί ναενεργοποιήσει το «καφέ λίπος» στο ανθρώπινο σώμα κι αυτό με τη σειρά του να δράσει κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας. Το συγκεκριμένο είδος λίπους έχει αναλάβει τη λειτουργία της παραγωγής σωματικής θερμότητας καίγοντας θερμίδες, και δεν έχει σχέση με το λευκό λίπος που κάνει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή αποθήκευση θερμίδων.

Πάνω από δύο δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ καταναλώνονται κάθε μέρα σε όλον τον κόσμο, καθιστώντας τον, έτσι, ένα από ροφήματα με την περισσότερη κατανάλωση παγκοσμίως. Η ρουτίνα τις περισσότερες φορές είναι μία: Ξυπνάς, ετοιμάζεις καφέ, είτε για το σπίτι είτε για το δρόμο, και ξεκινάς για τη δουλειά. Το ξέρατε, όμως, ότι με την προσθήκη υλικών που ήδη βρίσκονται στο ντουλάπι σας μπορείτε να απογειώσετε τη γεύση ενός «βαρετού» φλιτζανιού καφέ;

Τα υλικά που πρέπει να επιλέξετε:
  1. Κακάο. Σίγουρα δεν περιμένατε εμάς να σας πούμε την ακαταμάχητη γεύση που δημιουργεί ο συνδυασμός σοκολάτας με καφέ, αλλά πολλές φορές ξεχνάμε ακόμα και το πιο προφανή μέσα στη βιασύνη της καθημερινότητας. Δοκιμάστε να προσθέσετε 1 – 1 ½ κουταλιά σκόνη άγλυκου κακάου στο ποτήρι σας και το αποτέλεσμα θα μιλήσει από μόνο του.
  2. Μπαχαρικά και Εκχυλίσματα. Μπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση του καφέ σας με μερικά αγαπημένα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το κάρδαμο και το μοσχοκάρυδο, ενώ λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή καρύδας μπορεί να δώσει μία πραγματικά εξωτική πινελιά στη γεύση.
  3. Αλάτι. Το αλάτι, πέρα από τη χρήση του σε αλμυρές ή γλυκές συνταγές, μπορεί να αποτελέσει ένα καλό ταίρι ακόμη και για τον καφέ, αφού έχει την ικανότητα να μαλακώνει ένα μέρος της πικράδας του. Εάν έχετε τη δυνατότητα, προσθέστε λίγο αλάτι στους κόκκους του καφέ, πριν τους αλέσετε.

Featured image: unsplash.com/@iyamiphotography

You may also like