3 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΜΑΣ

Συχνά υποθέτουμε ότι για να κάψουμε περισσότερες θερμίδες, πρέπει να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο μοτίβο διατροφής, που κυρίως βασίζεται σε φρούτα, λαχανικά και χυμούς. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι εκεί έξω, υπάρχουν φυσικοί ενισχυτές του μεταβολισμού που μπορούν να επιταχύνουν τις πεπτικές μας διαδικασίες. Όπως έχουμε ήδη συζητήσει, οι ενισχυτές του μεταβολισμού μπορούν να μας συστηθούν με τη μορφή τροφών όπως το αβοκάντο και το λάχανο, ή των γνωστών μας super foods όπως το ταχίνι. Σήμερα όμως, σκοπεύουμε να βρούμε εκείνες τις καθημερινές συνήθειες που μπορούν εύκολα να προστεθούν στην καθημερινότητά μας και να την κάνουν ευκολότερη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μεταβολισμός είναι διαφορετικός και εντελώς ξεχωριστός στον καθένα μας, μιας  και οι μελέτες δείχνουν ότι καθορίζεται κατά την γέννησή μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας του. Παρακάτω θα δούμε, τους πέντε κορυφαίους ενισχυτές του φυσικού μεταβολισμού που θα διατηρήσουν το πεπτικό μας σύστημα σε εγρήγορση και το σώμα μας υγιές.

Ξεκινάμε τη μέρα μας πάντα με πρωινό.

Υπάρχει κάποια αλήθεια σε εκείνη την παλιά σοφία ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται, εάν δεν δίνουμε αρκετό φαγητό στο σύστημά μας, οπότε είναι σημαντικό να τρώμε με συνέπεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Τα αποτελέσματα των μελετών υποστηρίζουν ότι, το 78% όσων συμμετείχαν και έχασαν βάρος, καταφέρνοντας το διατηρήσουν σε βάθος χρόνου, ξεκινούσαν την ημέρα τους με ένα πλούσιο πρωινό γεύμα.

Πείτε ΝΑΙ στα ωμέγα-3.

Εντάξει, είπαμε ότι δεν θα αναφερθούμε σε συγκεκριμένα τρόφιμα, αλλά διαπιστώσαμε, ότι μια ολόκληρη ομάδα τροφίμων αξίζει να αναφερθεί. Τα ωμέγα-3 ή τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος, αντιδρούν με τη λεπτίνη. Μια ορμόνη που επηρεάζει τις μεταβολικές μας διαδικασίες, προκαλώντας συνήθως την επιτάχυνση του πεπτικού μας συστήματος. Στην πραγματικότητα, η λήψη συγκεκριμένων τύπων ψαριών μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται περίπου στις 400 ανά ημέρα (νομίζω ότι πειστήκατε).

Μην μετράτε προβατάκια.

Η ανεπαρκής λήψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει τα πάντα. Ναι, ακόμα και τον μεταβολισμό μας και τον τρόπο που αυτός λειτουργεί. Βάλτε σε προτεραιότητα τις επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να διατηρείτε τα επίπεδα των ορμονών υπό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένης της κορτιζόλης, η οποία οδηγεί το σώμα στο να αποθηκεύει περισσότερο λίπος.

Featured image: unsplash.com/@heftiba

You may also like