3 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ ΜΑΣ

Οι περισσότερες από εμάς, εάν ερωτηθούμε ποιο είναι το προϊόν εκείνο το οποίο δεν μπορούμε να αποχωριστούμε με τίποτα είναι η μάσκαρα. Εάν μπορούσαμε επίσης να ρωτήσουμε το πρόσωπό μας, σχετικά με ποιο είναι το σημείο εκείνο που καταπονείται περισσότερο, θα μας απαντούσε σίγουρα οι βλεφαρίδες  μας. Η μάσκαρα όμως δεν είναι η μόνη που τις ταλαιπωρεί, και παρακάτω εξηγούμε το γιατί.

1.

Πάντα, και το τονίζουμε ΠΑΝΤΑ, προσέχουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για το μακιγιάζ μας αλλά και για τον καθαρισμό του. Οποιοδήποτε φθηνό και αμφιβόλου ποιότητας προϊόν, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, ακόμα και μη αναστρέψιμα. Ειδικά σε ό,τι σχετίζεται με την περιοχή των ματιών, οφείλουμε να είμαστε έξτρα προσεχτικές. Βεβαιωθείτε ότι η μάσκαρα που χρησιμοποιείτε, είναι από μια καλή εταιρεία και πως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στα μάτια σας. Τα φθηνά προϊόντα λήγουν γρήγορα, περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και μπορούν να καταστρέψουν τις βλεφαρίδες σας σε χρόνο μηδέν.

 2. 

Δεν χρειάζεται να έχετε έξτρα όγκο και ένταση σε καθημερινή βάση με ψεύτικες βλεφαρίδες και extensions. Η λανθασμένη εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε θραύση των βλεφαρίδων. Η κόλλα μπορεί να οδηγήσει, σε πολλές περιπτώσει, σε αλλεργική αντίδραση και τελικά να προκαλέσουν λοίμωξη που σίγουρα δεν είναι ένα καλό σενάριο για τα μάτια μας. Προσπαθήστε να βελτιώσετε τις φυσικές βλεφαρίδες χρησιμοποιώντας μόνο μάσκαρα, και αφήστε τις ψεύτικες για εκείνες τις εξαιρετικές περιπτώσεις.

3. 

Τα προϊόντα μακιγιάζ δεν απομακρύνονται μόνα τους (μακάρι να μπορούσαν). Έτσι εάν επενδύετε χρόνο στην εφαρμογή ενός προϊόντος, θα πρέπει να επενδύσετε χρόνο και στην αφαίρεσή του. Η αφαίρεση της μάσκαρα από τις βλεφαρίδες σας είναι απαραίτητη. Η μάσκαρα κάνει τις βλεφαρίδες δύσκαμπτες. Έτσι, μόλις ξαπλώσετε στο κρεβάτι, κινδυνεύουν να σπάσουν. Κυριολεκτικά! Πολύ συχνά, ακούμε γύρω μας, γυναίκες που αγνοούν την σημασία της σωστής αφαίρεσης του μακιγιάζ, γιατί είναι πολύ κουρασμένες. Προσπαθήστε να μην το κάνετε ΠΟΤΕ και πάντα να χρησιμοποιείτε τον κατάλληλο τρόπο αφαίρεσης του μακιγιάζ, ειδικά για τα μάτια.

 4. 

Πολλές γυναίκες, έχουν την κακή συνήθεια να τρίβουν τα μάτια τους, κυρίως λόγω ερεθισμών ή αλλεργιών. Αυτό μπορεί να βλάψει τα μάτια σας και να σπάσει τις βλεφαρίδες. Έτσι, εάν αισθάνεστε ερεθισμό στα μάτια, δοκιμάστε το κρύο νερό. Αυτό σίγουρα βοηθάει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, προσπαθήστε να μείνετε μακριά από τον υπολογιστή ή τα κινητά τηλέφωνα για μερικά λεπτά για να δώσετε στα μάτια σας, τον χρόνο να ξεκουραστούν.

5.

 Οι αδιάβροχες μάσκαρα προτιμούνται καθώς είναι αδιάβροχες. Αλλά, ok, δεν βουτάμε καθημερινά σε πισίνες, ούτε κλαίμε συνέχεια ώστε να είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη προδιαγραφή. Παραλείψτε να χρησιμοποιείτε την αδιάβροχη μάσκαρα κάθε μέρα και προτιμήστε την κανονική της εκδοχή. Αφενός είναι δύσκολο να αφαιρεθούν και συχνά αφήνουν ίχνη πίσω τους, αν δεν καθαριστούν τέλεια, αφετέρου χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια για να αφαιρεθεί εντελώς, πράγμα που σημαίνει περισσότερα βασανιστήρια για τις βλεφαρίδες σας.

Featured image: unsplash.com/@aaaarupar

You may also like