3+1 τρόποι να διατηρήσεις το χρώμα των φρεσκοβαμμένων μαλλιών σου

Υπάρχουν 2 τύποι γυναικών το καλοκαίρι, εκείνες που πριν πάνε διακοπές πηγαίνουν στο κομμωτήριο για να βάψουν τα μαλλιά τους και εκείνες που τα αφήνουν να ξεκουραστούν και να γίνουν ένα με το φυσικό τους χρώμα. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, τότε πρέπει να είσαι αρκετά προσεχτική και μεθοδική, αν δεν θες να δεις το χρώμα το μαλλιών σου να αλλάζει μέρα με τη μέρα. Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο είναι οι ‘’αντίπαλοι’’ σου για το φετινό καλοκαίρι γι’ αυτό δεν έχεις παρά να διαβάσεις του 4 τρόπους που ακολουθούν που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου αναλλοίωτο.

  • Τόσο κατά την διάρκεια που είσαι στη θάλασσα και κάνεις το μπάνιο σου όσο και όταν κάνεις εξωτερικές δουλειές και τα μαλλιά σου τα βλέπει ο ήλιο, πρέπει να βάζεις αντηλιακό μαλλιών. Εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, οι οποίες είναι και πολύ πρακτικές που από τη μια θα προστατεύσουν τα μαλλιά σου από την ακτινοβολία του ήλιου και από την άλλη θα βοηθήσουν να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους. Δοκιμάσαμε και προτείνουμε από τη Serie Expert της L’Oreal Professionnel τα προϊόντα #SolarSublime με φίλτρο UV κι Aloe Vera.
  • Μια κλασική, αναγκαία και αγαπημένη λύση για να προστατέψεις τα μαλλιά και να μην αλλάξει άμεσα το χρώμα τους, είναι να βάλεις στην καθημερινότητα σου, το καπέλο. Είτε είσαι στην παραλία είτε όχι, ανάλογα με το στιλ σου διάλεξε το καπέλο που σου ταιριάζει και σου αρέσει και μετάτρεψε το στο απόλυτο αξεσουάρ του φετινού καλοκαιριού. Φέτος οι τάσεις θέλουν να φοράμε bucket καπέλα αλλά και oversized ψάθινα καπέλα που ταιριάζουν υπέροχα με όλα τα summer look.
  • Άλλος ένας έξυπνος τρόπος να διατηρήσεις αναλλοίωτο το χρώμα των μαλλιών σου είναι να βάλεις στην καθημερινή ρουτίνα σου ένα σπρέϊ που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το χρώμα των μαλλιών σου. Συγχρόνως θα ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής σου ενώ μόνο καλό θα κάνει όταν θα έχεις για πολλή ώρα τα μαλλιά σου κάτω από τον ήλιο. Είναι εύκολο στην εφαρμογή και μπορεί πολύ εύκολα να κάνει παρέα με το αντηλιακό σου στην τσάντα θαλάσσης.
@wethepeoplestyle
  • Πριν κάνεις τις δροσερές βουτιές σου στην πισίνα ή στη θάλασσα, πήγαινε στο ντους και βρέξε όλα τα μαλλιά σου. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσεις μια πρώτη και μικρή ασπίδα προστασίας πριν τα μαλλιά σου εκτεθούν από το αλάτι και το χλώριο. Φυσικά δεν θα λέγαμε όχι στο να φορέσεις και ένα σκουφάκι θαλάσσης για να προστατεύσεις περισσότερο και πιο αποτελεσματικά τα βαμμένα μαλλιά σου, γιατί όχι;

Καλό καλοκαίρι με το πιο λαμπερό χρώμα στα μαλλιά σου!

Photo credits : Instagram @wethepeoplestyle

You may also like