4 βασικά tips για το τρέξιμο τον χειμώνα

Οι λάτρεις του τρεξίματος σε εξωτερικό χώρο συνήθως δεν πτοούνται από την αλλαγή της θερμοκρασίας όταν θέλουν να επιδοθούν στην αγαπημένη τους άσκηση. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι όλες οι εποχές είναι το ίδιο εύκολες και ειδικά ο χειμώνας που μπορεί να φέρει τη θερμοκρασία κοντά στο μηδέν. Τα 4 tips που ακολουθούν θα σας δώσουν μία επιπλέον χείρα βοηθείας, ώστε να διευκολυνθεί το τρέξιμο αυτήν την περίοδο.

Σωστό ντύσιμο

Όταν τρέχετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ένα από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε επιλέξει τα σωστά ρούχα για την περίσταση. Μία από τις πιο κατάλληλες επιλογές είναι ένα αδιάβροχο τζάκετ γιατί, από τη μία, θα σας προστατέψει στην περίπτωση που ξαφνικά αρχίσει να βρέχει και, από την άλλη, θα σας κρατήσει προστατευμένους από κάθε είδους καιρική συνθήκη. Επιπλέον, ένα ζεστό αθλητικό κολάν θα είναι η κατάλληλη συνοδεία για να κρατήσετε τη θερμοκρασία του σώματος στα κατάλληλα επίπεδα.

Προθέρμανση

Η προθέρμανση πριν την άθληση δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεται, ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, καθώς αυτή είναι που θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος και την κυκλοφορία αίματος στους μύες. Έτσι, θα μειωθούν οι πιθανότητες τραυματισμού των μυών και των ιστών.

Έλεγχος του καιρού

Εάν θέλετε να προγραμματίσετε το τρέξιμό σας σε εξωτερικό χώρο, καλό θα ήταν να έχετε πρώτα ελέγξει τις καιρικές συνθήκες. Αν, για παράδειγμα, ο αέρας είναι πολύ έντονος, τότε αυτός μπορεί να μην είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Σωστή αναπνοή

Όταν τρέχετε σε κρύες συνθήκες, πολλές φορές μπορεί να βρίσκετε πιο δύσκολο να αναπνεύσετε σε σχέση με όταν έχει θερμότερο καιρό. Γι’ αυτό, οι ειδικοί προτείνουν τη μέθοδο του τρία βήματα εισπνοή τρία βήματα εκπνοή. Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο να το συνηθίσετε αλλά στη συνέχεια ο έλεγχος της αναπνοής θα σας βοηθήσει και θα σας δώσει ρυθμό στο τρέξιμο.

You may also like