4 Εύκολες ασκήσεις για Καύση Λίπους το καλοκαίρι, από τον Κωνσταντίνο Δαμιανό

Το καλοκαίρι έφτασε, αλλά πολλοί από εμάς δεν αισθανόμαστε τελείως έτοιμοι να βγούμε στην παραλία και να αντιμετωπίσουμε τα “αδιάκριτα βλέμματα”. Υπάρχει όμως λύση, καθώς ο personal trainer Κωνσταντίνος Δαμιανός,από το iTrain, είναι εδώ για να μας προτείνει κάποιες απλές ασκήσεις ώστε να δούμε σχετικά άμεσα αποτελέσματα. 

  1. Για σφιχτούς γλουτούς: Ανοίξτε τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων με τα πέλματα να κοιτούν μπροστά και να είναι παράλληλα μεταξύ τους. Κρατήστε ίσια τη σπονδυλική σας στήλη και σπρώξτε χαμηλά και πίσω τη λεκάνη. Κατά το κατέβασμα, λυγίστε τα γόνατά σας προσέχοντας να μην περνάνε τις μύτες των ποδιών σας. Ρίξτε το βάρος σας κυρίως στις φτέρνες και όχι στις μύτες των ποδιών σας. Μείνετε στο πιο χαμηλό σημείο και έπειτα ανεβείτε σφίγγοντας καλά τα οπίσθιά σας. Κάνετε 3 σετ, 15 squats τη φορά
  2. Για κοιλιά-πέτρα: Κάθεστε σε ένα στρώμα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Ρίξτε το βάρος σας προς τα πίσω (γέρνετε προς τα πίσω, χωρίς να καμπουριάζετε) και σηκώνετε τα πόδια σας στον αέρα (πρέπει να είναι τεντωμένα και παράλληλα από το έδαφος).Από αυτή τη στάση, λυγίζετε το δεξί σας πόδι και το φέρνετε προς το στήθος, τη στιγμή που με τον αριστερό σας αγκώνα προσπαθείτε να ακουμπήσετε το λυγισμένο δεξί σας γόνατο. Το αριστερό σας πόδι θα πρέπει να είναι καλά τεντωμένο. Παίρνετε βαθιά εισπνοή και επανέρχεστε στο κέντρο, στην αρχική σας θέση, εκτελώντας έπειτα την ίδια διαδικασία με το αντίθετο πόδι. Προσοχή η κοιλιά σας θα πρέπει να είναι πάντα σφιχτή κατά την εκτέλεση της άσκησης, για να έχετε ισορροπία. Κάνετε 3 σετ των 15 επαναλήψεων
  3. Για να ‘κάψετε’ τα ψωμάκια: Οι εκτάσεις ισχίου είναι ίσως μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για αυτή την περιοχή. Στέκεστε σε όρθια στάση και σηκώνετε το δεξί σας πόδι προς τα πίσω, φροντίζοντας να είναι καλά τεντωμένο και flex. Το αριστερό σας πόδι πρέπει να πατάει καλά στο έδαφος και το γόνατο να είναι ελαφρώς λυγισμένο. Επιστρέφετε στην αρχική σας θέση και επαναλαμβάνετε την ίδια άσκηση με το άλλο πόδι. Aφού κάνετε 3 σετ των 15 για κάθε πόδι, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, τεντώνοντας το πόδι αντί για πίσω, στα πλάγια.

Και για το τέλος το καλύτερο: Άσκηση ακόμη και μέσα στη θάλασσα. Γιατί όχι. Δοκιμάστε την. Γυμνάζει τέλεια την κοιλιά, καθώς και τα πόδια. Σταθείτε όρθιες μέσα στη θάλασσα, σε σημείο που το νερό να φτάνει μέχρι το στήθος σας. Τα χέρια σας θα πρέπει να είναι καλά τεντωμένα στο πλάι, στο ύψος των ώμων και οι παλάμες σας θα πρέπει να κοιτούν κάτω. Πηδήξτε, τεντώνοντας μπροστά τα πόδια σας, φέρνοντάς τα παράλληλα με το κορμί σας. Στη συνέχεια, πιέζοντας καλά την κοιλιά, τραβάτε τα γόνατά σας προς το στήθος, έχοντας ταυτόχρονα ενωμένες τις παλάμες μπροστά σας. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Εκτελέστε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

You may also like