4 λάθη στο μακιγιάζ αν φοράς γυαλιά μυωπίας

Μερικές γυναίκες που φορούν καθημερινά γυαλιά μυωπίας, δυσκολεύονται στο μακιγιάζ και δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουν σημαντικά λάθη, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Άραγε τι πρέπει να αποφεύγεις έτσι ώστε τα γυαλιά μυωπίας που φοράς να αποδειχτούν στο πιο δυνατό στοιχείο της εμφάνισης σου;

Κάνεις συχνά smokey eyes με σκούρα σκιά

Όσους βαθμούς μυωπίας και αν έχεις, με τα γυαλιά τονίζεται αρκετά η περιοχή των ματιών. Προσπάθησε να μην κάνεις συχνά smokey eyes με σκούρες σκιές … Γιατί το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να δημιουργήσεις ένα πολύ έντονο μακιγιάζ στα μάτια, που στην ουσία δεν το έχεις ανάγκη. Βάλε στη ρουτίνα του μακιγιάζ σου, πιο ανοιχτόχρωμες και λαμπερές σκιές. Ανάδειξε τόσο τα μάτια σου όσο και τον σκελετό των γυαλιών σου.

Βάζεις μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες

Δεν το συζητάμε, στις πάνω βλεφαρίδες μπορείς να βάλεις όσες μα όσες στρώσεις μάσκαρα θες! Αφού είναι εκείνο το προϊόν που θα αναδείξει τα το σχήμα και το χρώμα των ματιών σου. Όμως, καλό θα ήταν να μην βάζεις μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες αν φοράς γυαλιά μυωπίας…Για τον απλό λόγο ότι θα δημιουργηθούν επιπλέον σκιές στα μάτια σου που θα τονιστούν αρκετά με τους φακούς των γυαλιών.

@NEGIN_MIRSALEHI

Επιλέγεις eyeliner στην ίδια απόχρωση με τον σκελετό των γυαλιών σου

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά ισχύει. Αν επιλέγεις eyeliner στην ίδια απόχρωση με τον σκελετό των γυαλιών σου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το μάτι και το βλέμμα σου να γίνει πιο άγριο και το μακιγιάζ πιο μπερδεμένο. Προσπάθησε να βρεις ένα eyeliner σε 2 τόνους πιο ανοιχτό από τον σκελετό… Έτσι ώστε οι γραμμές να είναι πιο ξεκάθαρες και πιο μαλακές. Για παράδειγμα αν έχεις μαύρα γυαλιά, επίλεξε γκρι, καφέ ή μπλε eyeline. Αν έχεις καφέ γυαλιά μυωπίας πες ναι στις πιο μπρονζέ αποχρώσεις. Φυσικά αν έχεις γυαλιά σε ανοιχτά χρώματα, μπορείς να παίξεις με ότι χρώμα eyelinerθες.

Ξεχνάς το concealer σου

Αν θα έπρεπε να πούμε σε ποιο σημείο του προσώπου σου πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη σημασία για εσένα που φοράς καθημερινά γυαλιά μυωπίας, τότε θα  λέγαμε με μια φωνή, την περιοχή κάτω από τα μάτια. Και αυτό γιατί είναι ένα σημείο που τονίζεται αρκετά με τα γυαλιά και ότι ατέλεια υπάρχει εκεί, μεγεθύνεται. Από εδώ και στο εξής με τα σωστά κονσίλερ, φώτισε την συγκεκριμένη και διώξε εύκολα και γρήγορα μαύρους κύκλους, κοκκινίλες και μικρά σημάδια.

Photo credits: @NEGIN_MIRSALEHI/ instagram

You may also like