4 Συμβουλές για την επιλογή των κατάλληλων παιδικών γυαλιών ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για τα παιδιά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα καθώς ιδιαίτερα το καλοκαίρι υπάρχει μεγάλη έκθεση. Μέχρι να βρούμε τα κατάλληλα γυαλιά, ο Παύλος γκρίνιαζε συνέχεια κι έβρισκε απίστευτες δικαιολογίες για να τα αποφύγει…

Μετά από μεγάλη έρευνα αγοράς, καταλήξαμε στα KiETLA, που βρήκαμε στο mysunshine.gr, τα οποία τον βολεύουν πολύ καθώς έχουν μαλακό σκελετό που εφαρμόζει σωστά στο κεφαλάκι του και δεν τον εμποδίζει στις δραστηριότητές του.

Οπότε κι εσείς, μαμάδες και μπαμπάδες, όταν θα αποφασίσετε να αγοράσετε παιδικά γυαλιά ηλίου θα πρέπει να προσέξετε όχι μόνο το αισθητικό κομμάτι, αλλά κυρίως το πόσο ασφαλή και προστατευτικά είναι για τα παιδικά ματάκια.

Δείτε για παράδειγμα τέσσερα σημεία που πρέπει να προσέξετε…

1. Αποφύγετε να αγοράσετε γυαλιά με φακούς από γυαλί και επιλέξτε υλικό που δεν θα φοβάται τις γραντζουνιές και τα πεσίματα καθώς θα είναι πολύ συνηθισμένα.

2. Επιλέξτε γυαλιά ηλίου που διαθέτουν πιστοποίηση για την 100% απορροφητικότητά τους. Είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι στο οποίο πρέπει να δώσετε βάση.

3. Τα παιδικά γυαλιά ηλίου είναι καλό να μην έχουν σκούρους φακούς καθώς κάνουν την ίριδα να διαστέλλεται ενώ όταν τα παιδιά θα βρεθούν στη σκιά δεν θα βλέπουν καλά και θα τα βγάλουν.

4. Ακόμα και για τα μεγαλύτερα παιδιά, πάρτε τους γυαλιά ηλίου με μαλακό σκελετό που δεν θα τα ενοχλεί και με κάποιο κορδονάκι για να κρεμιούνται στο λαιμό τους όταν χρειαστεί ώστε να μην τα αφήνουν οπουδήποτε και να τα έχουν πάντα επάνω τους.

Πηγή

 

You may also like