4 τρόποι για να μαγειρέψετε νόστιμα το φαγητό σας χωρίς αλάτι

Μειώνουμε την κατανάλωση αλατιού, βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Κανείς μας δεν μπορεί να σκεφτεί τη ζωή του χωρίς την παραμικρή ύπαρξη του αλατιού, αφού λογίζεται σαν το απαραίτητο συστατικό για να είναι το φαγητό μας νόστιμο και λαχταριστό. Η κατανάλωσή του, όμως, πολλές φορές ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία μας, απόκατακράτηση υγρώνκαι πρήξιμο μέχρι αύξηση της πίεσης.Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν τρόποι να μειώσουμε την ποσότητα αλατιού που προσλαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας, χωρίς να στερήσουμε από τις συνταγές μας τη νοστιμιά που το συνοδεύει.

  1. Μπαχαρικά.

Υλικά με έντονη γεύση, όπως το μαύρο ή το κόκκινο πιπέρι, η ρίγανη, ή mixβοτάνων και μπαχαρικών χωρίς αλάτι αποτελούν εξαιρετικούς τρόπους να ενισχύσετε το πιάτο σας. Πρόσθετο bonus; Δεν έχουν θερμίδες, οπότε μπορείτε να βάλετε όση ποσότητα θέλετε.

  1. Οξέα.

Όπως το αλάτι, έτσι και τα υλικά με οξέα λειτουργούν ενισχύοντας τη γεύση ενός γεύματος.  Προσθέστε λίγο ξύδι βαλσάμικο ή κόκκινου κρασιού στα μακαρόνια και τις σαλάτες σας ή επιλέξτε κάποιο εσπεριδοειδές για το ψητό σας κοτόπουλο για πιο έντονη γεύση.

  1. Φύκια.

Αυτή η υποθαλάσσια άλγη προσφέρει μία μοναδική γεύση στα πιάτα, όπως επίσης στα snack, όπως το popcorn. Ψάξτε για το κόκκινο φύκι («dulse») στον τομέα με τα Ασιατικά τρόφιμα, στην πιο αποξηραμένη εκδοχή του φυκιού, που μπορεί να πασπαλιστεί πάνω από οτιδήποτε.

  1. Κάντε εναλλαγές.

Δεν έχει να κάνει μόνο με υλικά. Αλλάζοντας τις τεχνικές μαγειρέματος, μπορείτε να κάνετε πιο ενδιαφέρον το φαγητό σας. Αντί απλά να ψήνετε τα λαχανικά σας, δοκιμάστε να τα βάλετε στο grillή να τα σιγομαγειρέψετε για να κάνετε πιο έντονες τις γεύσεις και να μεταμορφώσετε την υφή τους.

Πηγή

You may also like