4 τρόποι για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ενέργεια

Ανεξάρτητα το αν κάποιος είναι “πρωινός τύπος” ή όχι, η αλήθεια είναι μία. Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο μπορεί να συνηθίσει κανείς. Άλλωστε δε βγαίνουν τυχαία memes του τύπου “μη μου μιλάτε μέχρι να πιω τον καφέ μου”!

               Η άνεση, εντούτοις, που κάποιοι έχουν ξυπνώντας νωρίς το πρωί έγκειται στις συνήθειες που έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους…Ώστε η μέρα να ξεκινά αισιόδοξα και με την απαραίτητη ενέργεια για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ένα ελλιπές πρωινό γεύμα (ή ακόμη κι η παράλειψή του),… Η βιασύνη να ελέγξουμε το κινητό μας με το “καλημέρα” (ενίοτε και πριν από αυτήν!).. Ακόμη κι η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνη είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που το πρωινό ξύπνημα φαντάζει άθλος. Και βέβαια αυτό μεταφράζεται μέσα στη μέρα σε επιδόσεις. Αν σκέφτεστε πως ήρθε καιρός να αλλάξει αυτό κι είστε αποφασισμένοι η μέρα να ξεκινά πραγματικά καλά αλλά και να συνεχίζει έτσι, τότε αυτά τα tips για να το πετύχετε είναι για εσάς!

Υιοθετούμε μία νέα πρωινή συνήθεια.

Προκειμένου το μυαλό να “ξυπνάει” ταυτόχρονα με το σώμα, πρέπει να το εκπαιδεύσουμε. Κι αυτό μπορεί να γίνει με μία νέα συνήθεια στην οποία θα μένουμε πιστοί. Έτσι το να πάρουμε το κινητό στα χέρια μας δε γίνεται η πρώτη μας έννοια, αλλά κάνουμε μερικές ασκήσεις διατάσεων ή yoga, ένα δροσερό ντους (ιδιαίτερα ευεργετικό, αν με ρωτάτε!) ή πίνουμε ένα ποτήρι νερό με λίγο χυμό λεμονιού για να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας. Ό,τι κι αν επιλέξουμε, επιμένουμε στη συνήθεια αυτή και δεν την προσπερνούμε ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο “ξυπνάμε” 100%, αποκτούμε πιο καθαρό μυαλό και βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση για τη μέρα που ξεκινάει.

Γράφουμε το πλάνο της ημέρας μας.

Τα ιδανικά και υγιεινά γεύματά μας, η προπόνηση της επιλογής μας, ακόμη και το “me time” πρέπει να καταγραφεί σε μία κάρτα ή όπου αλλού θα το “πιάσει το μάτι μας” για να λειτουργεί ως υπενθύμιση. Όπως ακολουθούμε ένα χρονοδιάγραμμα τα ραντεβού μας και τις υποχρεώσεις του γραφείου, έτσι κι θα πρέπει να ακολουθούμε κι αυτά τα daily steps συνέχεια έως ότου αυτά γίνουν δεύτερη φύση. Έχοντας αυτά τα points ως στόχους σταδιακά η μέρα μας θα δρομολογείται έτσι ώστε να μη βγαίνουμε νοκ άουτ στο πρώτο τρίωρο στο γραφείο!

Ξεχνάμε την τηλεόραση.

Καλώς ή κακώς, έχουμε παντού γύρω μας οθόνες από τις οποίες προσλαμβάνουμε (υπερβολική) πληροφόρηση. Αν το παρατηρήσετε, θα διαπιστώσετε πως αν ετοιμαζόμαστε βλέποντας ταυτόχρονα τηλεόραση, το μυαλό “μουδιάζει” καθώς ασυνείδητα εστιάζει στο πρόγραμμα που προβάλλεται εκείνη την ώρα. Αποτέλεσμα; Η προσοχή μας αποσπάται και τελικά ό,τι έχουμε να κάνουμε μέσα στη μέρα φαίνεται “βουνό”. Είναι προτιμότερο να ακούσουμε μουσική από τον αγαπημένο μας σταθμό ή ένα podcast που θα μας φτιάξει τη διάθεσή και θα μας κινητοποιήσει.

Προσθέτουμε δύο κουταλιές ταχίνι στο πρωινό μας.

Το “ταπεινό” ταχίνι είναι μία εξαιρετική πηγή συμπλέγματος βιταμινών Β, δηλαδή τις βιταμίνες που “ενεργοποιούν” σώμα και νου. Παράλληλα, η αντιοξειδωτική του δράση σε βάθος χρόνου μας προστατεύει από παθήσεις σχετιζόμενες με φλεγμονές. Αρκεί λίγη ποσότητα σε δύο φέτες φρεσκοψημένου ψωμιού κι έχετε ένα booster ενέργειας! Ωστόσο, επειδή μία κουταλιά της σούπας περιέχει και περίπου 8 γραμμάρια σε λιπαρά, καλό είναι να μην υπερβάλλουμε στην κατανάλωσή του αν προσπαθούμε να ελέγξουμε το σωματικό μας βάρος.

Δοκιμάστε αυτές τις συνήθειες και προσέξτε πόσο θα εννοείτε την “καλημέρα”!

               Πηγή: CareerGirlDaily

Featured image: unsplash.com/@tricell1991

You may also like