4+1 λόγοι που το μάνγκο θεωρείται ο «βασιλιάς των φρούτων»

Δε θα ήταν υπερβολή αν το ονομάζαμε το superfruit των superfood.

Το μάνγκο θεωρείται κατά πολλούς, διατροφολόγους και μη, ο βασιλιάς των φρούτων και δε θέλει κανείς πολύ για να δικαιολογήσει αυτήν του την ονομασία. Πρόκειται για μία τροφή που προσφέρει πληθώρα θρεπτικών συστατικών για την υγεία του οργανισμού μας, καταπολεμά τον καρκίνο, βοηθά στην πέψη, καθαρίζει το δέρμα, κ.α., και σαν αποκορύφωμα μας προσφέρει αυτήν τη νόστιμη και γλυκιά γεύση που το συνοδεύει.Ακολουθούν οι 5 πιο σημαντικοί λόγοι που θεωρείται ένα από τα καλύτερα φρούτα και που θα σας κάνουν να το ενσωματώσετε αμέσως στη διατροφή σας.

  1. Έχει μεγάλη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών.

Το μάνγκο είναι χωρίς αμφιβολία ένα superfruitκαι τα νούμερα των θρεπτικών του συστατικών είναι ο μεγαλύτερος συνήγορος στη διαπίστευσή του. Μία κούπα (η συνιστώμενη δοσολογία) περιέχει μόλις 105 θερμίδες, μέσα στις οποίες 76% της συνιστώμενης ημερήσιας δοσολογίας βιταμίνη C, 25% της ημερήσιας βιταμίνη Α, 11% βιταμίνη Β6 και άλλες βιταμίνες Β, 7% κάλιο, 4% μαγνήσιο, 9% χαλκός, 9% υγιείς φυτικές ίνες.

  1. Ελέγχει τη χοληστερίνη.

Το μάνγκο περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, φυτικές ίνες και πηκτίνη που, εκτός ότι από μόνα τους αποτελούν για τον οργανισμό πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, βοηθούν στο να ρυθμίζουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Σε αυτό προστίθεται ότι το κάλιο, που επίσης περιέχει, βοηθά στη σωστή ρύθμιση της πίεσης του αίματος και στον ρυθμό της καρδιάς.

  1. Βελτιώνει την όραση.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και φλαβονοειδή, όπως η α και η β-καροτίνη και η β-κρυπτοξανθίνη. Όσο περίεργα κι αν ακούγονται σαν ονόματα, όταν συνδυάζονται, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι απαραίτητα για την όρασή μας. Επιπλέον, βοηθούν στη διατήρηση ενός υγειούς δέρματος και προστατεύουν από τον καρκίνο του πνεύμονα και της στοματικής κοιλότητας.

  1. Καταπολεμά την αναιμία.

Εάν κι εσείς υποφέρετε πολλές φορές από αναιμία (μια πάθηση στην οποία ειδικά οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς), ξεχάστε τα χάπια και τα συμπληρώματα. Το μάνγκο είναι μια καλή πηγή σιδήρου που αν, μάλιστα, καταναλωθεί μαζί με άλλα όμοια φρούτα, όπως το ρόδι, θα βοηθήσει σημαντικά ώστε τα επίπεδα του σιδήρου στο αίμα να είναι πάντα εκεί που πρέπει.

  1. Βοηθάει στην απώλεια λίπους.

Λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, με την παράλληλη χαμηλή του προσφορά σε θερμίδες, το μάνγκο είναι ένα φρούτο που μας γεμίζει με τις βιταμίνες και τα μεταλλικά του στοιχεία, ενισχύοντας τον μεταβολισμό μας και προσφέροντας το αίσθημα του κορεσμού. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το αίσθημα της πείνας, άρα και οι θερμίδες που πρέπει να καταναλώσουμε για να το ικανοποιήσουμε.

You may also like