4+1 συμβουλές για όμορφα χέρια

Στο τέλος του χειμώνα (ημερολογιακώς τουλάχιστον) είμαστε πιο κουρασμένες από ποτέ και τα χέρια μας στεγνωμένα και αφυδατωμένα. Τα προϊόντα ενυδάτωσης ανεβαίνουν στη λίστα των καλλυντικών μας, προκειμένου να δώσουμε στο δέρμα μας πνοή φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Εάν πλένετε και εσείς τα χέρια σας πολλές φορές μέσα στην ημέρα, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι έχουν χάσει κατά πολύ την ελαστικότητά τους. Και τα παρακάτω tips, είμαστε σίγουρες πως θα επαναφέρουν την απαλή επιδερμίδα που όλες θέλουμε.

  1. Χρησιμοποιήστε σαπούνια με ουδέτερο PH. Υπάρχει η διαδεδομένη αντίληψη πως περισσότερο σαπούνι, σημαίνει και καθαρότερα χέρια, αλλά αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ένα αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα.
  2. Φορέστε λαστιχένια γάντια για να πλύνετε τα πιάτα ή για να καθαρίσετε την κουζίνα και το μπάνιο. Θα προστατεύσει κατά πολύ τα χέρια σας, μιας και τα σκληρά απορρυπαντικά θεωρούνται ο βασικός παράγοντας των ταλαιπωρημένων χεριών.
  3. Οι κρέμες των χεριών είναι σαν το νερό που πίνουμε. Μην περιμένετε να τα δείτε να σκάνε για να βάλετε κρέμα. Εφαρμόζεται πολύ συχνότερα απ’όσο νομίζετε. Δοκιμάστε να επαναλαμβάνετε συχνά την διαδικασία κατά την διάρκεια της ημέρας, με μια μικρή ποσότητα κάθε φορά, που δεν θα σας δυσκολέψει στις δουλειές σας, και δεν θα χρειάζεται να περιμένετε να στεγνώσει. Ένα σύνηθες λάθος που κάνουμε οι περισσότερες, είναι πως εφαρμόζουμε την κρέμα και στις παλάμες μας, όταν στην πραγματικότητα το πάνω μέρος των χεριών είναι αυτό που την έχει πραγματικά ανάγκη.
  4. Τα χέρια μας χρειάζονται ακριβώς την ίδια περιποίηση με το υπόλοιπο δέρμα μας. Μην διστάσετε να κάνε scrub και να εφαρμόσετε και μια μάσκα χεριών, προκειμένου να τους χαρίσετε έξτρα βαθιά ενυδάτωση.
  5. Μην ξεχνάτε το SPF στα χέρια σας.Λένε ότι τα χέρια μας αποκαλύπτουν την ηλικία μας και είναι λογικό.Όσο υψηλότερος είναι ο δείχτης προστασίας, τόσο το καλύτερο. Το 50 είναι ένα καλό νούμερο για να τα προστατέψουμε όπως προστατεύουμε και το πρόσωπό μας, από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

You may also like