4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Το καλοκαίρι δεν τελείωσε και λογικά οι πιο πολλές που διαβάζετε αυτές τις γραμμές έχετε ήδη πάρει ένα γλυκό chocolat χρώμα. Αν τώρα είστε από τις λιγότερο τυχερές που ακόμη δεν αξιωθήκατε να εφορμήσετε στη θάλασσα, δώστε βάση, γιατί σημασία έχει να ευχαριστηθούμε τον ήλιο, κι όχι να αγγαρεύουμε την παρέα μας να μας… γιαουρτώνει για να ανακουφίσουμε τα καψίματα! Φυσικά οι συμβουλές αυτές απευθύνονται και στις ήδη μαυρισμένες, καθώς μερικά είναι πράγματα που καμιά φορά… τα ξεχνάμε!

1. Κάντε επιμελή απολέπιση

Με την απολέπιση ως γνωστόν απομακρύνουμε από το δέρμα μας όλα τα νεκρά κύτταρα κι έτσι η διαδικασία του μαυρίσματος γίνεται εύκολη και γρήγορη. Επομένως φροντίστε από την προηγούμενη μέρα να έχετε κάνει μία καλή απολέπιση σε πρόσωπο και σώμα.

2. Αντηλιακό

Όσο cliche κι αν ακούγεται αυτή η συμβουλή, δεν παύει να έχει βάση. Είναι γνωστές οι αρνητικές παρενέργειες των ακτίνων UVA και UVB. Ειδικά αν είστε από τις πιο «ανοιχτόχρωμες», επιβάλλεται να βάζετε αντηλιακό, καθώς οι ποσότητες μελανίνης που παράγει το σώμα σας είναι μικρότερες συγκριτικά με πιο μελαμψές επιδερμίδες, άρα είναι μικρότερη η φυσική προστασία του σώματος από τις ακτίνες του ήλιου. Απλώστε το αντηλιακό 30 λεπτά πριν καθίσετε στον ήλιο, ξαναβάλτε μετά από μισή ώρα έκθεσης σε αυτόν και φυσικά μόλις βγείτε από τη θάλασσα, καθώς είναι πολύ πιθανό η ποσότητα του αντηλιακού να έχει φύγει από το νερό.

3. Αποφύγετε την υπερέκθεση στον ήλιο

Είναι προτιμότερο να κάνετε το δερματάκι σας να θυμίζει Lacta σταδιακά, παρά να κάθεστε με τις ώρες για να το πετύχετε από το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα. Επομένως, φροντίστε να αποφεύγετε τις ώρες που ο ήλιος πραγματικά «ψήνει» – περίπου 1 με 4 το μεσημέρι – και προτιμήστε να κάνετε κάτι άλλο στο ενδιάμεσο αυτό διάστημα. Άλλωστε, οι απογευματινές βουτιές είναι απολαυστικές και κυριολεκτικά πιο δροσερές!

4. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Φροντίστε να ενυδατώνετε το σώμα σας τόσο κατά τη διάρκεια της παρουσίας σας στη θάλασσα με χυμούς και πολύ νερό και μην παραλείπετε να βάζετε ενυδατική κρέμα στο σώμα σας μετά το μπάνιο σας.

Α, και κάτι ακόμα που όντως είναι εξωφρενικό: αφήστε στην άκρη το baby oil! Όχι απλά δεν ενδείκνυται για μαύρισμα, όχι απλά είναι ανθυγιεινό – το σώμα απορροφά πολύ περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία με το baby oil απ’ όση θα απορροφούσε αν δε βάζατε ούτε αντηλιακό στο σώμα σας, είναι και αντιαισθητικό, καθώς μετά πιο πιθανό είναι να μοιάζετε με τσιπούρα που ετοιμάζεται για το τηγάνι!
Καλές βουτιές!

Featured image: unsplash.com/@spensersembrat

You may also like