5 έξυπνα snack tips για τις εργάσιμες ώρες

Εκεί που είσαι αφοσιωμένος στα καθήκοντα της ημέρας στο γραφείο (είτε αυτό είναι πλέον στο σπίτι ή μετακινείσαι κανονικά στην εργασία σου), ξαφνικά αρχίζει το στομάχι στο να γουργουρίζει. Ναι, είναι το “snack time!” σινιάλο που εκπέμπει το σώμα σου! Οι εύκολες λύσεις είναι είτε να περιμένεις μέχρι να έρθει η ώρα να σχολάσεις και να φας στο σπίτι ή να παραγγείλεις κάτι “στα γρήγορα”. Όμως στην πρώτη περίπτωση είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε συχνότερα μικρά γεύματα μέσα στη μέρα παρά να μένουμε νηστικοί για ώρες… Ενώ στη δεύτερη περίπτωση το γρήγορο γεύμα που θα έρθει πιθανώς να είναι κι “αμαρτωλό”. Αν θέλεις να υιοθετήσεις τη συνήθεια ενός υγιεινού σνακ στη διάρκεια του ωραρίου σου αλλά χωρίς να αγχώνεσαι και για αυτό (ναι, μπορεί να συμβεί!)… Σου παρουσιάζουμε μερικά tipsγια να “χτίσεις” αυτή τη συνήθεια σωστά.

01 Προετοίμασε τα σνακ της εβδομάδας.

Μπορείς πολύ εύκολα να προμηθευτείς μικρά τάπερ ή σακουλάκια ώστε να τα χρησιμοποιήσεις για ένα εβδομαδιαίο πλάνο. Αφιέρωσε λίγο χρόνο από την Κυριακή σου… Ετοίμασε μερίδες φρούτων, ξηρών καρπών ή sticks σέλερι και καρότου. Και κάθε πρωί, πριν βγεις από το σπίτι, απλά παίρνεις μία μερίδα. Όταν τα σνακ είναι ήδη έτοιμα δεν υπάρχει και το άγχος της τελευταίας στιγμής κι άρα δεν καταλήγεις να χρειάζεται να παραγγείλεις κάτι λιγότερο υγιεινό για να φας μέσα στη μέρα!

               02 Πάρε μαζί σου και λίγη πρωτεΐνη.

Αν έχεις ετοιμάσει μία mini φρουτοσαλάτα για το γραφείο, πρόσθεσε και ένα μικρό σακουλάκι με ξηρούς καρπούς   όπως αμύγδαλα και καρύδια. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης. Και θα δημιουργήσεις και γευστικό συνδυασμό!

               03 Προτίμησε να καταναλώνεις φρούτα με τη φλούδα τους.

Η φλούδα σε φρούτα όπως τα μήλα, τα αχλάδια και τα ροδάκινα είναι εξίσου πλούσια σε φυτικές ίνες…Με αποτέλεσμα να ικανοποιείται για περισσότερη ώρα το αίσθημα κορεσμού. Για να μην αναφέρουμε την πρακτικότητα του να πάρεις απλά το φρούτο μαζί σου πλυμένο και να το φας όποτε θελήσεις.

               04 Έχε ένα “back up” στο γραφείο.

Επέλεξε μία ή δύο μπάρες δημητριακών ή ένα σακουλάκι ξηρών καρπών είναι snack με λίγο μεγαλύτερο χρόνο ζωής. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να τα έχεις στο γραφείο σου για μία περίπτωση “ανάγκης”.

               05 Φρόντισε να πίνεις νερό ή decaf τσάι μαζί με τα σνακ σου.

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού ως γνωστόν μεταξύ άλλων αυξάνει το μεταβολισμό. Αν μάλιστα φροντίζουμε να πίνουμε ένα ποτήρι νερό ή λίγο τσάι μαζί μετα σνακ μας ενυδατωνόμαστε και νιώθουμε πιο χορτάτοι . Το λες και win–win!

               Πηγή: Cleveland Clinic

You may also like