5 κίνδυνοι για την υγεία που “παραμονεύουν” στις γιορτές

Προημερών συμμετείχα σε μία συζήτηση σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουμε στις γιορτές. Αν και φέτος τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα είναι διαφορετικές απο τις προηγούμενες (κι ελπίζω από τις επόμενες), ωστόσο πρέπει να προσέχουμε. Μια λάθος κίνηση οποιαδήποτε μέρα του χρόνου μπορεί να μας κοστίσει ακριβά. Τα Χριστούγεννα όμως έχουμε πέντε παραπάνω λόγους να ανησυχούμε…

Παιχνίδια

Το σχολείο κλείνει…Τα παιδιά ανοίγουν τα δώρα τους και επιδίδονται σε ολοήμερες «μάχες» με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Έχουν και τη “συγκατάθεσή” μας -συνήθως- προκειμένου να χαλαρώσουμε όλοι λίγο παραπάνω. Πόσο καλό είναι όμως αυτό για τα ίδια τα παιδιά;

Δίαιτα

Αν έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής θα πρέπει να είστε εξαιρετικά δυνατή προκειμένου να μην ενδώσετε στους γευστικούς πειρασμούς των ημερών. Σε συνέχεια της καραντίνας, δεν πρέπει να χαλαρώσετε στο διατροφολόγιο σας, μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

Σεξ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη περίοδος χαρακτηρίζεται ως η πιο επικίνδυνη για σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις λόγω του αλκοόλ που κατέχει… σημαντικό ρόλο στις εκδηλώσεις που παρευρισκόμαστε. Και μπορεί φέτος, να απαγορεύεται η πολυπληθής έλευση… αλλά δεν χρειάζονται πολλοί για να γίνει το “κακό”!

Πονοκέφαλος

Σε αυτές τις γιορτές, μπορεί να τον αποφύγουμε. Λιγότερες μετακινήσεις, λιγότερος κόσμος, λιγότερες κοινωνικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με στατιστικές το στρες και οι υποχρεώσεις των ημερών δημιουργούν περισσότερους πονοκεφάλους από κάθε άλλη εποχή του χρόνου.

Φαρμακευτική αγωγή

Εάν ακολουθείτε κάποια θεραπεία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφύγετε με κάθε τρόπο την κατανάλωση αλκοόλ. Ο συγκεκριμένος «συνδυασμός» δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση.

Απολαύστε αυτές τις γιορτινές μέρες με τον καλύτερο τρόπο. Ποιός είναι αυτός; Αυτός που σας ταιριάζει καλύτερα…

Πηγή: myself.gr

Photo credits: @olia-danilevich /pexels

You may also like