5 Λάθη που κάνεις με το concealer

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο τα σημάδια της κούρασης γίνονται ολοένα και πιο εμφανή. Και η έννοια μας, είναι πως θα καταφέρουμε να δείχνουμε ξεκούραστες κάπου ανάμεσα στις λίγες ώρες ύπνου, στις πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή… Και στις δεκάδες υποχρεώσεις και προθεσμίες. Και φυσικά η απάντηση είναι μια σωστή skincare ρουτίνα απέναντι σε αυτά τα  αντιαισθητικά σημάδια που μας κάνουν να μοιάζουμε με ρακούν. Παρ’όλα αυτά τα σωστά προϊόντα μακιγιάζ, μπορούν να βάλουν και αυτά το λιθαράκι τους, σε αυτήν τη μάχη. Και ενώ το concealer, είναι ο βασικός μας σύμμαχος, υπάρχουν κάποια καθημερινά λάθη που δεν το αφήνουν να δείξει την δύναμή του.

  • Το ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για βάση, περιέχουν στα συστατικά τους και ενυδατικά στοιχεία…Δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται να φοράμε και την κανονική μας ενυδατική. Πόσο μάλλον την ενυδατική των ματιών μας. Και ενώ το να φοράμε την ενυδατική του προσώπου και στην περιοχή των ματιών, δεν είναι κακό, δεν προσφέρει στην περιοχή την απαραίτητη ενυδάτωση που έχει ανάγκη. Επίσης, και το ίδιο το concealer, έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα εάν εφαρμοστεί σε μια ενυδατωμένη επιδερμίδα. Εντάξτε τις κρέμες ματιών στην καθημερινή σας φροντίδα και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.
Τα λάθη των smokey eyes
  • Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, είναι να εφαρμόζουμε το concealer πριν το μακιγιάζ των ματιών. Κάτι το οποίο στην περίπτωση ενός nude eyes look, δεν είναι και τόσο τραγικό. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση ενός έντονου smokey που αφήνει τα σημάδια του σε όλη την περιοχή κάτω από τα μάτια; Κατατάσσοντας το concealer στο τελευταίο βήμα του μακιγιάζ, αφενός έχουμε τον απόλυτο καθαρισμό οποιουδήποτε χρωματικού φαινομένου , αφετέρου θα λαμπρύνει την περιοχή. Αυτό επιτρέπει σε όλα τα συστατικά που αντανακλούν το φως στο προϊόν να λάμπουν. Εάν το concealer μπει πρώτο, υπάρχει η πιθανότητα ότι οι σκόνες και οι σκιές θα πέσουν στο κάτω μέρος, μουτζουρώνοντάς το, με αποτέλεσμα να δείχνει όλη η περιοχή θαμπή.

  • Εάν το makeup προοριζόταν και για την περιοχή των ματιών, τότε δεν θα υπήρχαν τα concealer. Και πριν βιαστείτε να απαντήσετε, πως πρόκειται για κάποιο καλομελετημένο σχέδιο της βιομηχανίας της ομορφιάς… Θα σας πούμε, πως τα makeup είτε ματ είτε όχι, δεν πρόκειται να βοηθήσουν καθόλου στην κάλυψη των μαύρων κύκλων. Γιατί; Επειδή δεν έχουν κατασκευαστεί γι’αυτό το σκοπό. Στην αντίθετη περίπτωση που δεν υπάρχουν καθόλου μαύροι κύκλοι…Λίγο από το makeup δεν είναι κακό, όταν θέλουμε μια ελαφριά και γρήγορη βάση.
Κάθε ηλικία θέλει διαφορετική αντιμετώπιση
  •  Λέμε όχι στο baking και ναι στο φιξάρισμα. Η τάση που θέλει να εφαρμόζουμε τόνους πούδρας στην συγκεκριμένη περιοχή των ματιών, με σκοπό να εμποδίσουμε τις σκιές που πέφτουν από το μακιγιάζ από το να την μουτζουρώσουν, μπορεί να εφαρμοστεί στις νεαρές ηλικίες, που δεν έχουν ρυτίδες και γραμμές έκφρασης. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, το μόνο που θα πετύχει, είναι να βαρύνει και να αφυδατώσει την περιοχή. Κάτι που φυσικά δεν το θέλουμε σε καμιά περίπτωση. Μια απλή ταμποναριστή εφαρμογή μιας loose powder, είναι αρκετή για να απορροφήσει την πλεονάζουσα λιπαρότητα.

  •  Όπως δυσκολευόμαστε να βρούμε το ιδανικό makeup, το ίδιο ισχύει και για το ιδανικό concealer, μιας και σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι δεν είναι όλα ίδια. Αποφύγετε τα πολύ καλυπτικά προϊόντα γιατί θα δείχνουν πολύ βαριά και θα σπάσουν πολύ γρήγορα. Ένα βαρύ προϊόν, δεν θα έχει μεγαλύτερη κάλυψη των μαύρων κύκλων. Το αντίθετο μάλιστα, θα κάνει τα μάτια σας, να δείχνουν θαμπά και κουρασμένα. Προτιμήστε μια κρεμώδη φόρμουλα που θα εφαρμόζεται πιο εύκολα, αφήνοντας λείο αποτέλεσμα.

Featured image: unsplash.com/@freestocks

You may also like