5 Λόγοι που δεν χρειάζεται να παντρευτείς

Πόσες φορές άραγε σου έχουν απευθύνει -κυρίως σε οικογενειακά τραπέζια- την ερώτηση : «Εσύ πότε θα παντρευτείς;»

Έχεις φτάσει κοντά στα 30 και έχεις μία δουλειά η οποία σου ταιριάζει σχεδόν απόλυτα, έχεις ένα όμορφο σπίτι… Και τότε έρχεται η στιγμή που τίθεται το ερώτημα. «Γιατί εσύ δεν έχεις πάρει την μεγάλη απόφαση να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας;»  Οι δικοί σου και ιδίως η μαμά σου αρχίζει να αγχώνεται για το πότε θα φάνε κουφετάκια. Όμως εσύ ξέρεις ότι ο γάμος δεν είναι απαραίτητος για να ολοκληρωθείς ως άνθρωπος και δεν τον έχεις στις άμεσες επιλογές σου… Κι εγώ σου παραθέτω 5 λόγους που θα σε πείσουν σίγουρα να μην αναγκαστείς ποτέ να δεθείς με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Στρίψε δια της πλαγίου οδού

Θα αναρωτιέσαι τι να εννοώ με αυτό; Εύκολο και αρκετά πρακτικό για να μην παντρευτείς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποφασίσεις με το ταίρι σου να συγκατοικήσετε. Θα του εξηγήσεις ότι είναι σαν άτυπος γάμος  και φυσικά δεν θα ξεχάσεις να αναφέρεις ότι θα είναι πολύ ωραίο να δει ο ένας την καθημερινότητα του άλλου και αν μπορείτε να προσαρμοστείτε σε αυτή.

Αποφυγή με παντρεμένα ζευγάρια

Θα συναντήσεις ζευγάρια που όντως παντρεύτηκαν από έρωτα και πλέον ο ένας δεν αντέχει τον άλλον. Δεν μπορείς να το πιστέψεις και φυσικά φοβάσαι μήπως με το άντρα που έχεις διαλέξει γίνεται σαν αυτούς.

 Δεν λέω υπάρχουν και ζευγάρια που είναι ακόμα μαζί και ερωτευμένοι όμως ξέρεις τι υποχωρήσεις έχουν κάνει  ή πόσο έχουν αλλάξει το τρόπο ζωής τους ή την καριέρα τους; Ερωτήματα που ακόμα και να τα θέσεις δεν θα πάρεις ποτέ μία ειλικρινής απάντηση.

Μεγάλο κεφάλαιο “η μαμά του”

Είσαι διατιθεμένη να την αντέξεις; Γιατί η πεθερά σου στην αρχή θα είναι καλή όμως στην πορεία σιγά-σιγά θα βγάζει αγκάθια. Κάποια στιγμή θα περάσει από το σπίτι σου θα μπει μέσα και συνεχώς θα σου κάνει παρατηρήσεις όπως ότι ο γιος της τρώει το παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά ή ότι στα ρούχα του να βάζεις μαλακτικό. Από μόνο της η έννοια πεθερά είναι καλός λόγος για να μην παντρευτείς.

unsplash.com/@helenayankovska
Μαζί πάντα και παντού

Μετά το γάμο συνήθως όποτε αποφασίσετε να βγείτε πρέπει να είστε μαζί. Σκέψου μόνο ότι θα χάσεις ladies night με τις φίλες σου ή ότι πολλές φορές θα θελήσεις να πας μία βόλτα με το αμάξι να ξεχαστείς. Κι απαραίτητα θα πρέπει να ενημερώσεις… Τότε έρχεται η στιγμή που θα νιώσεις την πίεση στο 100%! Κι κάπως έτσι θα χαθεί μια για πάντα η ανάσα της ελευθερίας σου.

Είμαι δούλα και κυρά

Παλιότερα αυτός ο τίτλος ήταν και προνόμιο αλλά σήμερα είναι ό,τι πιο υποτιμητικό για το γυναικείο φύλο. Δεν μπορείς να φανταστείς ότι θα κάνεις την “Μαίρη Παναγιωταρά” για το υπόλοιπο της ζωής σου. Είχε τραγουδήσει ότι είναι ένα δείγμα τυπικό. Εσύ μπορέσεις να αντέξεις αυτή την εκδοχή του εαυτού σου;

Πολλές φορές έχεις κοιτάξει το δεξί σου χέρι και σκέφτεσαι πως θα ήταν η ζωή σου με ένα δαχτυλίδι και συγκεκριμένα με μία βέρα. Αλλά θα ήθελα να σου κάνω μία ερώτηση “πιστεύεις ότι η βέρα θα είναι ο μικρός κύκλος της ευτυχίας σου ή μπορεί να είναι ο κύκλος της δυστυχίας σου”;

Featured image: unsplash.com/@petrov

You may also like