5 Μύθοι για “πέταμα” πριν το ραντεβού, από την Γιάννα Σαλή

12358151_10207161973321307_770691416_nΌντως το πρώτο φιλί καθορίζει την πορεία μίας σχέσης; Αρκεί ένα ραντεβού για να καταλάβεις αν ταιριάζετε; Μήπως δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα; Ήρθε η στιγμή να σου καταρρίψουμε αυτούς και άλλους μύθους γύρω από τα συμπεράσματα που βγάζεις στα πρώτα ραντεβού σου με εκείνον, έτσι ώστε να δεις την αλήθεια!

1ος μύθος:
Από το πρώτο φιλί μπορείς να καταλάβεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την σχέση σας. Έτσι υποστηρίζουν ΟΛΕΣ οι ρομαντικές ταινίες. Πως θα είναι το πρώτο φιλί; Θα δεις πυροτεχνήματα ή ούτε μισό φωτάκι; Ταιριάζετε; Η σχέση σας θα έχει πάθος, θα είναι χλιαρή ή θα σε στιγματίσει;
Ξεπέρασε το μύθο:
Πράγματι κάποιες φορές το πρώτο φιλί με το όμορφο αγόρι που σε έβγαλε έξω για φαγητό μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από το Χόλιγουντ. Αν ωστόσο το φιλί σας δεν είναι για Όσκαρ αλλά κατά τα άλλα το αντικείμενο του πόθου σου διαθέτει χαρίσματα που σε ενδιαφέρουν πραγματικά σίγουρα αξίζει τον κόπο να του δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία. Πολλές φορές ένα ζευγάρι χρειάζεται 2-3 συναντήσεις για να συντονιστεί καλύτερα. Και φυσικά αυτό είναι το φυσιολογικό.

2ος μύθος:

Αν δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα η σχέση είναι καταδικασμένη.
Ξεπέρασε το μύθο:
Είναι πιθανό να είναι καταδικασμένο το όλο πράγμα αλλά εξαρτάται από τον χαρακτήρα του καθενός. Καιρός να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα. Από την μία άνετα εσύ θα πας για ράφτινγκ ( που αρέσει σε εκείνον) και εκείνος απ την άλλη θα τρέξει μαζί σου στο σινεμά για να δει την νέα ταινία του Παπακαλιάτη. Εάν πάλι δεν γίνεται αυτό. Μην ανησυχείς… ποιος είπε ότι είναι κακό να έχετε διαφορετικές ασχολίες και δραστηριότητες;

3ος μύθος:
Αν το πρώτο σας ραντεβού δεν πάει καλά ξέχασε τον!
Ξεπέρασε τον μύθο:
Μήπως η πρώτη σας απόπειρα να περάσετε μία ρομαντική βραδιά στέφτηκε με αποτυχία σε μέγεθος Τιτανικού; Υπήρχε τρομερή αμηχανία, δεν μπορούσατε να ανοιχτείτε ο ένας  στον άλλον; Πήγατε στο καινούργιο club της πόλης και δεν μπορούσατε να πάρετε ανάσα; Μην ανησυχείς μπορείτε όλο αυτό να το πάρετε στην πλάκα και την επόμενη φορά να δοκιμάστε να πάτε κάπου και ήσυχα ώστε να μην υπάρχει αμηχανία και να ανοιχτεί ο ένας στον άλλον!

12399174_10207241862318482_1856986435_n4ος μύθος:
Αν όλα σας πάνε στραβά δεν είναι γραφτό να γίνει κάτι μεταξύ σας.
Ξεπέρασε τον μύθο:
Κανονίζετε να βγείτε και τυγχάνει να σε χρειάζεται για ψυχολογική υποστήριξη η κολλητή σου που μόλις χώρισε; Κανονίζετε να ξαναβγείτε και πρέπει να κάτσεις μέχρι αργά στο γραφείο. Όλοι έχουμε πέσει θύματα τέτοιων περιπτώσεων. Όμως να ξέρεις ότι το “γραφτό” το δημιουργούμε εμείς και όχι η μοίρα και δεν θα τυχαίνουν πάντα τόσες συμπτώσεις μαζεμένες. Όταν θα βγείτε, το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις το καλύτερο ραντεβού της ζωής σου. Γιατί όσο να ναι η ανυπομονησία και η λαχτάρα σε φέρνει πιο κοντά στον άλλον και θέλεις να τον δεις διακαώς.

5ος μύθος:
Αν έχετε γνωριστεί στο internet αποκλείεται να βγει κάτι καλό.
Ξεπέρασε τον μύθο:
Πλέον τα social media αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Μιλούσατε στο facebook; Σου άρεσε ο τρόπος του, οι φωτογραφίες και ναι έχετε πολύ καλή επικοινωνία. Σου πρότεινε να βγείτε κι  έχεις 3 πολύ καλούς λόγους να το κάνεις:

α) Θα ήταν αγένεια να του πεις όχι μετά από τις ατελείωτες συζητήσεις που έχετε κάνει

β) γιατί έχεις καιρό να βγεις με κάποιον

γ) για να αποδείξεις στην κολλητή σου ότι δεν είναι σχιζοφρενής αυτός ο τύπος που μιλάτε τόσο καιρό στο internet.

Όπως και να έχει πάντως, δεν βλάπτει καθόλου να είσαι προετοιμασμένη. Και συνήθως , ο χειρότερος εχθρός για εμάς τις γυναίκες είναι η φαντασία μας καθώς και η ευκολία με την οποία βγάζουμε κάθετα και τελεσίδικα συμπεράσματα. Καλό είναι λοιπόν να δεις τους “μύθους” με άλλο μάτι γιατί έτσι θα τους καταρρίψεις πιο εύκολα όπως μόνο εσύ ξέρεις.

Περισσότερα για τη Γιάννα Σαλή, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like