5 μύθοι για το σεξ που πρέπει να καταρριφθούν

Είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι οι άνδρες σκέφτονται συνέχεια το σεξ; Ή ότι όλες οι γυναίκες φτάνουν σε οργασμό; Δεν είστε οι μόνοι. Όμως πιθανότατα να μην ισχύουν τα παραπάνω κι ακόμα 3 πράγματα που ο κόσμος συνήθως πιστεύει ότι ισχύουν στην ερωτική συνεύρεση δύο ατόμων…

Παντού υπάρχει ένα μύθος και από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και το σεξ. Για την ακρίβεια, σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν διάφοροι μύθοι, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν καταρριφθεί από τους ειδικούς. Πριν λίγα χρόνια, η σεξολόγος Samantha Evans (@SamTalksSex) του περιοδικού Jo Divine κατέρριψε κάποιους από τους πιο γνωστούς μύθους γύρω από το σεξ και τη σεξουαλική ικανοποίηση, τονίζοντας στον κόσμο πως δεν πρέπει να τους πιστεύει.

Οι άντρες σκέφτονται συνέχεια το σεξ

Για αυτή τη θεωρία στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αποδείξεις. Υπάρχουν και οι α-σεξουαλ ανδρες που δεν τους ενδιαφέρει το σεξ καθόλου. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι γυναίκες επιθυμούν και σκέφτονται το σεξ το ίδιο συχνά με τους άντρες, αλλά δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα λόγω των ταμπού που υπάρχουν.

Όλες οι γυναίκες έχουν οργασμό

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν διαταραχές οργασμού. Επίσης κάποιες άλλες δεν τον έχουν νιώσει ποτέ. Γιατί δεν γνώριζαν το σώμα τους; Γιατί δεν ασχολήθηκε αρκετά μαζί τους ο σύντροφός τους; Γιατί δεν υπήρχε η κατάλληλη χημεία; Ο οργασμός δεν είναι κερί που ανάβεις…

Το νούμερο του παπουτσιού «μαρτυράει» πολλά για το μέγεθος του ανδρικού μορίου

Ανέκδοτο θα έλεγα…Από τους πιο συχνούς μύθους, όπως αποκάλυψε έρευνα που έγινε το 2002 σε δείγμα 104 αντρών στο πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου, αφού διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του μεγέθους του ανδρικού μορίου και του ποδιού.

Τα προφυλακτικά καταστρέφουν το σεξ

Την επόμενη φορά που θα σας το πει κάποιος που δεν υπάρχει η ανάλογη οικειότητα… καλύτερα να τον αποφύγετε εντός κι εκτός κρεβατιού! Αυτό και αν δεν ισχύει. Σύμφωνα με την Σαμάνθα Έβανς ισχύει το αντίθετο, διότι όπως εξηγεί η χρήση προφυλακτικού δείχνει ότι ο σύντροφός σας ενδιαφέρεται και μπορείτε να απολαύσετε την πράξη χωρίς το φόβο της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή κάποιας μόλυνσης.

Δεν μένεις έγκυος στην περίοδο

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε κάποια γύρω μας που τελικά έμεινε έγκυος, ενώ ήταν “στις δύσκολες μέρες” του μήνα. Μπορεί οι πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης να είναι λιγότερες στην διάρκεια της έμμηνου ρύσεως αλλά δεν μηδενίζονται.

Οπότε την επόμενη φορά που κάποιος σας πει κάτι, για να σας “πείσει”, αλλά σας φαίνεται κάπως παράξενο… Ψάξτε το λίγο παραπάνω!

Πηγή: baby.gr

Photo credits :@wevibe (unsplash)

You may also like