5 Προϊόντα που ΔΕΝ πρέπει να μοιράζεστε

Στη γενιά του “Sex and the city” όπου και ανήκουμε, οι γυναίκες ανταλλάζουν μεταξύ τους τα καλλυντικά τους, στις τουαλέτες των μπαρ και των εστιατορίων. Γιατί αυτό το «πάω να πουδράρω τη μύτη μου» εκτός των άλλων σημαίνει, πάω να φρεσκάρω και το μακιγιάζ μου. Αυτή η κοινή χρήση των καλλυντικών όμως είναι κάτι που πρέπει να ξανασκεφτούμε και σίγουρα να αναθεωρήσουμε.

Τα βακτήρια ταξιδεύουν εύκολα. Πόσο μάλλλον στα υγρά ή στα gel προϊόντα που βρίσκονται συνέχεια στο σκοτάδι. Φανταστείτε λοιπόν, πόσο εύκολα μπορούν να διασπείρουν ασθένειες και δερματικές παθήσεις. Η καλύτερη επιλογή είναι τα προϊόντα που συσκευάζονται σε αντλίες και όχι με απλικατέρ. Αλλά υπάρχουν και μερικά προϊόντα που δεν πρέπει ποτέ να μοιραστούν.

#1 Ο,τιδήποτε έρχεται σε βάζα, είτε πρόκειται για το gel eyeliner, το bronzer ή την κρέμα ματιών, δεν πρέπει ποτέ να ανταλλάσσεται με άλλους ανθρώπους. Συνήθως χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας για να εφαρμόζουμε αυτά τα προϊόντα στο πρόσωπό μας και είναι ο γρηγορότερος τρόπος που τα μικρόβια μπορούν να ταξιδέψουν και τελικά να απορροφηθούν από το δέρμα μας, ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα που απευθύνονται σε υπερευαίσθητα δέρματα.

#2 Πιθανότατα το γνωρίζετε ήδη, αλλά η κοινή χρήση μάσκαρα είναι πολύ ανθυγιεινή. Δεδομένου ότι τα βουρτσάκια της μάσκαρα προσελκύουν βακτήρια όταν έρθουν σε επαφή με τις βλεφαρίδες μας και στη συνέχεια τα μικρόβια αυτά ωθούνται πίσω στο μπουκάλι, οι επαγγελματίες μακιγιάζ συχνά χρησιμοποιούν βουρτσάκια μίας χρήσης τα οποία και δεν ξαναμπαίνουν ποτέ στην συσκευασία.

#3 Οι πούδρες είναι κάτι ακόμα που δεν ενδείκνυται για κοινή χρήση. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μόνο τα υγρά προϊόντα είναι δυνητικά μολυσματικά, αλλά οι compact σκόνες, ακόμα και οι σκιές ματιών, μπορούν να μεταδώσουν μικρόβια, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο πινέλο. Τα foundations που κυκλοφορούν στις αντλίες είναι πολύ ασφαλέστερα.

#4 Η κοινή χρήση των πινέλων του μακιγιάζ ή του beauty blender σας, είναι επίσης μια κακή ιδέα. Χρησιμοποιώντας τα πινέλα κάποιου άλλου μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για το δέρμα μας μιας και οι υπάρχουσες συνθήκες του δέρματος σας μπορεί να χειροτερεύσουν. Γι’αυτό και θεωρούμε επιτακτική ανάγκη το να καθαρίζετε τακτικά και τα δικά σας πινέλα.

#5 Με τα κραγιόν μας πρέπει να είμαστε άκρως εγωίστριες. Ιδιαίτερα με τα gloss και με όσα εφαρμόζονται με απλικατέρ. Τα βακτήρια μπορούν να κάνουν κυριολεκτικά πάρτυ μέσα στις συσκευασίες και ο έρπης καραδοκεί.

 

You may also like