5 σημαντικοί λόγοι να τρως κάθε μέρα ρόδι

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεγάλη αδυναμία στο ρόδι. Πρόκειται για ένα φρούτο αρκετά γευστικό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και με μεγάλη διατροφική αξία. Αυτή την εποχή είναι στα καλύτερα του, γι’ αυτό όσο πιο γρήγορα μπορείς, πρόσθεσε το στην καθημερινότητα σου και δες τον οργανισμό να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

Γιατί πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου το ρόδι:

1. Περιέχει βιταμίνη C

Oχυμός ενός ροδιού έχει πάνω από 40% της καθημερινής απαίτησης του οργανισμού για βιταμίνη C. Η βιταμίνη Cμπορεί να διαλυθεί όταν παστεριωθεί, όποτε επίλεξε σπιτικό και φρέσκο χυμό ροδιού για να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτή την τόσο θρεπτική ουσία.

2. Έχει αντιοξειδωτική δράση

Τα σποράκια ροδιού έχουν τόσο έντονη κόκκινη απόχρωση από τις πολυφαινόλες που περιέχει αυτό το θαυματουργό φρούτο. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά ενώ ο χυμός τουπεριέχει τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών σε αντίθεσημε άλλους χυμούς, άλλων φρούτων. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών, στην προστασία του των κυττάρων από βλάβες και στη μείωση τυχόν φλεγμονών.

3. Βοηθάει στις καρδιακές παθήσεις

Ο χυμός ροδιού είναι αρκετά υγιεινός, αν σκεφτείς ότι προστατεύει τόσο την καρδιά όσο και τις αρτηρίες. Μελέτες έχουν δείξει ότι χυμός του βελτιώνει τη ροή του αίματος και εμποδίζει τις αρτηρίες να γίνουν δύσκαμπτες και παχιές. Μπορεί επίσης να επιβραδύνει την ανάπτυξη της πλάκας και τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες.

4. Βοηθάει στην αντοχή και στις αθλητικές δραστηριότητες

Ο χυμός ροδιού μπορεί να είναι η νέα σου συνήθεια για να ενισχύσεις την αθλητική σου επίδοση. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και στη βοήθεια της ανάκτησης της δύναμης. Πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι μειώνει την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από την έντονη άσκηση.

5. Κάνει καλό στην πέψη

Ο χυμός ροδιού μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στο έντερο και να βελτιώσει την πέψη. Μπορεί να είναι ευεργετικό για άτομα με νόσο του Chrohn, ελκώδη κολίτιδα και άλλες φλεγμονές παθήσεις του εντέρου.

Photo credits : pexels.com

You may also like