5 στόχοι για να βάλεις αυτό το μήνα

Κάποιοι λένε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας εκκίνησης, ο μήνας που μπορείς να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή και με καθαρό μυαλό και γεμάτες μπαταρίες να θέσεις νέους στόχους. Θες να ξεκινήσεις μια νέα επιχείρηση; Να ξεκινήσεις γυμναστική ή να εξελιχτείς στη δουλειά σου; Τότε ο Σεπτέμβριος είναι εδώ για να σου δώσει το boost που θέλεις και γιατί όχι να εμπνευστείς;

5 στόχοι  – 5 νέα στοιχήματα για αυτό τον Σεπτέμβριο:

1. Ξεκίνα ένα νέο χόμπι

Το ακούς και το διαβάζεις συνέχεια, αλλά ποτέ δεν το κάνεις. Εσύ ξέρεις ποια είναι τα ταλέντα σου και σε ποια χόμπι έχεις περισσότερη κλίση. Δεν υπάρχει κάτι πιο δημιουργικό και αγχολυτικό από το να ξεκινήσεις ένα χόμπι όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί σου αρέσει και περνάς καλά κατά την διάρκεια του μαθήματος. Ένα νέο χόμπι μπορεί να είναι η ζωγραφική, η φωτογραφία και γιατί όχι και η μαγειρική που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί τόσο από τις γυναίκες όσο και από τους άντρες. Στα θετικά επίσης θα προσθέσουμε και την κοινωνικοποίηση που χαρίζει ένα νέο χόμπι όταν είναι ομαδικό, αφού θα έχεις την δυνατότητα να γνωρίσεις πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους.

2. Διάβασε περισσότερα βιβλία

Οι εποχή που ζούμε θέλει να κάνουμε τα πάντα μέσα από το κινητό και το λάπτοπ μας και η αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει την επαφή με διάφορα πράγματα, όπως για παράδειγμα με το διάβασμα ενός βιβλίου. Σήμερα κιόλας λοιπόν φτιάξε μια λίστα με τα βιβλία που θέλεις να διαβάσεις και ξεκίνα δουλειά. Αν πρόκειται για κλασικές και παλιότερες επιλογές μπορείς να γραφτείς στη δημοτική βιβλιοθήκη και να δανείζεσαι τα αγαπημένα σου βιβλία ή μπορείς να αγοράσεις αλλά και να δανειστείς από τους φίλους που έχουν στην κατοχή τους βιβλία από τη λίστα σου. Όπως και να έχει εσύ μείνε στον στόχο σου και διάβασε όσα περισσότερα βιβλία μπορείς. Είναι μια επένδυση για την ψυχολογία και για το μυαλό σου.

3. Ανανέωσε μια γωνιά στο σπίτι σου ή ότι άλλο ανέβαλλες ως σήμερα

      Αν γενικά είσαι αναβλητική, καλό θα ήταν να το αλλάξεις σήμερα αυτό. Γιατί όχι ξεκίνα με το σπίτι σου και φτιάξε όλα εκείνα που δεν σου αρέσουν ή είναι ανάγκη να φτιαχτούν και εσύ συνεχώς τα αναβάλλεις. Η διακόσμηση αλλά και το ίδιο το σπίτι παίζουν μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία ενός ανθρώπου, άρα τι καλύτερο αυτόν τον μήνα να ασχοληθείς με το σπίτι σου και να το ανανεώσεις όπως εσύ καλύτερα ξέρεις. Άλλαξε την διακόσμηση ενός τοίχου, ενός δωματίου ή βάλε σε τάξη τη ντουλάπα σου. Όταν τελειώσεις με τα μικρά σου project, θα δεις πόσο όμορφα θα νιώσεις με τον εαυτό σου και την αποφασιστικότητα σου. 

4. Ξεκίνα κάτι δικό σου

 Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα που πιστεύεις ότι θα πάει καλά ή φτιάχνεις με τα χέρια σου πράγματα που θα ήθελες να τα πουλάς για να αυξήσεις το μηνιαίο εισόδημα σου; Μην το σκέφτεσαι άλλο, απλά κάντο! Βάλε όλα τα δεδομένα κάτω, φτιάξε το επιχειρηματικό σου πλάνο και γιατί όχι ζήτησε την βοήθεια των φίλων σου αν κάτι δεν γνωρίζεις ή γενικά δυσκολεύεσαι στην δημιουργία του προσωπικού σου brand. Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, κάνε την έρευνα σου, εμπνεύσου από εικόνες και κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα. Γιατί αν δεν δοκιμάσεις, δεν θα μάθεις!

5. Ξεκίνα γυμναστική

   Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή, θέτεις εκείνο τον στόχο που σε δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλο. Φυσικά αναφερόμαστε στην γυμναστική που ξεκινάς πάντα με πολλή όρεξη αλλά κάπου στα μέσα του δρόμου, τα παρατάς, όπως παρατάς και τον αρχικό σου στόχο. Εμείς θα σου προτείνουμε να δεις τα πράγματα αλλιώς και να βάλεις την γυμναστική στις προτεραιότητες σου, γιατί δεν θα φτιάξεις μόνο το σώμα σου αλλά θα δεις και την ψυχολογία σου να αλλάζει προς το καλύτερο. Ψηφίζουμε ισορροπία σε όλα λοιπόν!

Photo credits: @HEIR (instagram)/ @roselyntirado(unsplash)

You may also like