5 Συνέπειες της γυμναστικής στο δέρμα μας

Δεν είναι καινούργια είδηση ​​ότι η άσκηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη φυσική μας ευεξία. Και η λεπτότερη μέση ή ο πιο γραμμωμένος δικέφαλος δεν είναι τα μόνα αποτελέσματα που θα δούμε μετά από τις τακτικές μας επισκέψεις στο γυμναστήριο. Το δέρμα μας είναι εξίσου ευαίσθητο στις συνέπειες της άσκησης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όργανο μας, εξάλλου. Και ενώ μιλάμε κυρίως για πολλά θετικά οφέλη, υπάρχουν κάποιες πιθανές παγίδες που πρέπει να γνωρίζετε (όχι πως αυτός είναι λόγος να σταματήσετε το γυμναστήριο φυσικά).

1. Αποδεικνύεται πως όλα αυτά τα μπουκαλάκια και οι κρέμες που εφαρμόζουμε καθημερινά στο δέρμα μας, δεν είναι ο μόνος τρόπος για να το διατηρήσουμε νεανικό. Αποτελέσματα ερευνών, έδειξαν ότι τα άτομα που ασκούνται τουλάχιστον τρεις ώρες την εβδομάδα είχαν αισθητά νεώτερο δέρμα από ό, τι οι άνθρωποι που ήταν καθισμένοι και ασκούνταν λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

2. Δεδομένου ότι τώρα γνωρίζετε ότι η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την καλή σας εμφάνιση, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αντισταθμίσετε αυτά τα εκπληκτικά αντιγηραντικά αποτελέσματα με την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Η έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της υπαίθριας άσκησης θα οδηγήσει σε γρηγορότερη γήρανση και υψηλότερο κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος. Και ενώ το αντηλιακό είναι κάτι που εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας χειμώνα-καλοκαίρι, η εφίδρωση καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την παραμονή του. Προτιμήστε κάποιο αδιάβροχο όπως το νέο Shiseido Sports BB Broad Spectrum SPF50 + με τεχνολογία WetForce, το οποίο έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα μιας ελαφριάς απόχρωσης.

3. Μια καλή προπόνηση αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο μας το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματός μας. Η αυξημένη ροή αίματος ενισχύει την παροχή οξυγόνου και απομακρύνει τα απόβλητα από τα κύτταρα του δέρματος, αφήνοντας το δέρμα μας πιο υγιές, γεμάτο και λαμπερό. Είναι η ίδια αρχή πίσω από τις θεραπείες προσώπου οξυγόνου και τις θεραπείες μικροδερμοαπόξεσης που αποσκοπούν στην τόνωση της κυκλοφορίας.

4. Όταν πρόκειται για την ακμή, η άσκηση μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι. Όπως αναφέρθηκε, μειώνει την κορτιζόλη (η οποία αυξάνει τόσο την παραγωγή λιπαρότητας όσο και τη φλεγμονή, δύο βασικά συστατικά της ακμής), αλλά ο ιδρώτας μπορεί να φράξει τους πόρους σας και να οδηγήσει σε ξεσπάσματα. Υπάρχει ακόμα και μια κατάσταση γνωστή ως ακμή κράνους, κατά την οποία εμφανίζονται σπυράκια κατά μήκος του μετώπου, όταν φοράτε κράνος όπως στη ποδηλασία για παράαδειγμα. Ευτυχώς, μπορείτε να απαλλαχτείτε από την ακμή, καθαρίζοντας το δέρμα σας αμέσως μετά την προπόνηση, με τα κατάλληλα προϊόντα.

5. Η άσκηση οδηγεί αποδεδειγμένα στη μείωση του στρες, και τα οφέλη αυτά ξεπερνούν κατά πολύ τα ψυχικά. Το άγχος ενεργοποιεί το επινεφρίδιο του αδένα για να παράγει περίσσεια ποσότητας κορτιζόλης,  η οποία προκαλεί φλεγμονή σε όλο το σώμα. Στο δέρμα, αυτό επιδεινώνει τις φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως το έκζεμα, την ψωρίαση ακόμη και την ακμή. Η άσκηση μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, έτσι η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει αυτές τις συνθήκες μειώνοντας την ανταπόκριση του σώματος στο άγχος. Επισκεφτείτε το γυμναστήριο όταν θέλετε να καλμάρετε το μυαλό σας και το δέρμα σας

You may also like