5 συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με ενέργεια

Και εκεί που στο τέλος της ημέρας νιώθεις τα πόδια σου να μην σε κρατάνε και ανυπομονείς πότε θα ξαπλώσεις το κρεβάτι σου, συναντάς τυχαία εκείνη τη φίλη σου. Εκείνη που κάθε φορά που την βλέπεις, αναρωτιέσαι που βρίσκει τόση ενέργεια ενώ ποτέ δεν την έχεις ακούσει να παραπονιέται ότι είναι κουρασμένη. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ακολουθούν 5 συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν για την ενέργεια τους. Βγάλε χαρτί και σημείωνε!

  • Λατρεύουν την ύπαιθρο και τον ήλιο

Άνθρωποι που έχουν αρκετή ενέργεια μέσα στη μέρα έχει αποδειχτεί ότι έχουν έρθει σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως. Η αλήθεια είναι ότι το να περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους έχει τεράστια οφέλη για την υγεία, από την αύξηση της δημιουργικής σκέψης μέχρι τη μείωση του άγχους. Επιπλέον η λήψη επαρκούς βιταμίνης Dείναι το κλειδί για την διατήρηση ενός υγιούς σώματος αλλά και γερών οστών.

  • Κάνουν γυμναστική

Μπορεί να ακούγεται περίεργο ότι με την γυμναστική μπορεί να ενισχυθεί η ενέργεια, αλλά ισχύει. Αναλύσεις έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που είχαν καθιστική ζωή και ξεκίνησαν να γυμνάζονται, αύξησαν πολύ γρήγορα τα επίπεδα ενέργειας, μετά από τις πρώτες εβδομάδες άσκησης. Αν και εσύ ακόμα δεν έχεις βάλει την γυμναστική στη ζωή και στην καθημερινότητα σου, ενεργοποιήσου, άσκησε σώμα και μυαλό και βρες την χαμένη ενέργεια σου.

@KATEHUDSON
  • Δεν βάζουν στη διατροφή τους σνακ με ζάχαρη

Παλιότερα υπήρχε η άποψη ότι όταν νιώθουμε κουρασμένοι καλό θα ήταν να καταναλώσουμε ένα σνακ με ζάχαρη για πάρουμε αμέσως ενέργεια. Κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει μιας και ένα τέτοιο σνακ εκείνη τη στιγμή θα επιδεινώσει το αίσθημα της κούρασης. Ειδικότερα μετά το απόγευμα πες όχι στα σνακ με ζάχαρη και προσπάθησε να σταθεροποιήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, επιλέγοντας όλη μέρα πιο υγιεινές τροφές.

  • Δεν βλέπουν πολλή τηλεόραση

Έρευνες έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια ότι οι άνθρωποι που νιώθουν συνεχώς κουρασμένοι, βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση μέσα στη μέρα σε σχέση με εκείνους που την έχουν κλειστή. Γι’ αυτό κάνε και εσύ ένα τεστ, κλείσε δηλαδή για μια εβδομάδα την τηλεόραση και τσέκαρε πως αυτό έχει αντίκτυπο στην ενέργεια σου. Άσε που όταν έχεις κλειστή στην τηλεόραση, δεν θα αποσπάσαι και μπορείς να κάνεις δεκάδες πράγματα που πριν ούτε που φανταζόσουν.


@KATEUPTON
  • Λένε ένα μεγάλο ναι στα λαχανικά και στα τρόφιμα χωρίς γλουτένη

Όπως είναι λογικό τα λαχανικά περιέχουν τόσες βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν άμεσα και γρήγορα στην ενίσχυση της ενέργειας με τον πιο νόστιμο τρόπο. Λαχανικά που έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως το λάχανο, το σπανάκι και τα καρότο είναι εξαιρετικές επιλογές όπως επίσης το παντζάρι και το μπρόκολο. Επίσης άνθρωποι που δεν καταναλώνουν τρόφιμα χωρίς γλουτένη, έχει παρατηρηθεί ότι έχουν λιγότερη ενέργεια από εκείνους που τα έχουν βάλει στη διατροφή τους.

Τι λες; Έτοιμοι για αλλαγές για επιπλέον ενέργεια;

Photo credits: instagram @HANNASTEFANSSON

You may also like