5 συνήθειες που ακολουθούν οι υγιείς άνθρωποι

Επειδή – όπως έχεις ήδη καταλάβει – τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, αν θες κάτι να πετύχεις…Θα πρέπει να προσπαθήσεις και να βάλεις το 100% των δυνάμεων σου. Φυσικά μέσα σε όλα αυτά μεγάλο ρόλο παίζουν τόσο η συνέπεια και η προσήλωση που οφείλεις να έχεις στους προσωπικούς σου στόχους. Ένας στόχος για παράδειγμα που μπορείς να βάλεις για αυτόν τον χρόνο είναι να βελτιώσεις την ποιότητα της υγείας σου. Πως; Θα το μάθεις παρακάτω, αφού ακολουθούν 5 συνήθειες που ακολουθούν οι υγιείς άνθρωποι.

1.Δεν καπνίζουν

Τι πίστευες; Φυσικά και η πρώτη συνήθεια στη λίστα μας είναι ότι οι υγιείς άνθρωποι δεν καπνίζουν. Ξέρουμε πόσο κακό κάνει το κάπνισμα γενικά στον οργανισμό μας. Αρκετά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι 20 λεπτά μετά το τελευταίο τσιγάρο που μπορεί να κάνεις, τόσο ο καρδιακός ρυθμός όσο και η αρτηριακή πίεση πέφτουν αισθητά. Μην το σκέφτεσαι άλλο, κόψε το τσιγάρο και δες τη ζωή σου να αλλάζει προς το καλύτερο.

2. Μην ξεχνούν το πρωϊνό τους

Είναι πολύ γνωστό ότι το να παίρνεις ένα καλό πρωϊνό κάθε μέρα, μπορεί να σε βοηθήσει αρκετά όσον αφορά τον οργανισμό και συνολικά στην υγεία σου. Ένα πλούσιο πρωϊνό θα βάλει μπρος τον οργανισμό σου. Παραλληλα θα νιώθεις γεμάτη και πλήρης μέχρι να έρθει η ώρα του επόμενου γεύματος. Άλλωστε μελέτες έδειξαν ότι οι ενήλικες που έτρωγαν καθημερινά ένα υγιεινό πρωινό ήταν αρκετά αποδοτικοί τόσο στη δουλειά όσο και στην υπόλοιπη μέρα τους.

@JEANETTEMADSEN

3. Δεν επαναπαύονται και μαθαίνουν κάτι καινούργιο

Ποιος είπε ότι η μάθηση τελειώνει όταν τελειώνουν οι σπουδές; Διατήρησε την υγεία του εγκεφάλου σου βρίσκοντας νέες συνήθειες, χόμπι και βρες δεξιότητες που ούτε ήξερες ότι είχες. Ξεκίνα ένα νέο είδος γυμναστικής ή χορού, μια νέα ξένη γλώσσα ή γιατί όχι και δημιουργική γραφή και βάλε ένα νέο στοίχημα με τον εαυτό σου. Η ψυχική εργασία είναι ικανή να επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης… Όπως επίσης να καθυστερήσει και τις επιπτώσεις της νόσου του Αλτσχάϊμερ.

4.Κάνουν γυμναστική εκτός σπιτιού

Φυσικά όταν γυμνάζεσαι εντός σπιτιού μόνο καλό κάνεις στο σώμα και στην υγεία σου, όμως δεν συγκρίνεται με την εξωτερική άθληση. Βάλε ένα ζεστό μπουφάν και τα πιο άνετα ρούχα και παπούτσια σου και ξεκίνα τρέξιμο, περπάτημα ή απλά κάνε τις αγαπημένες σου ασκήσεις δίπλα στη φύση και τη θάλασσα. Εκτός από τον καθαρό αέρα που θα νιώσεις, θα πάρεις και τη βιταμίνη Dπου τόσο ανάγκη έχει ο οργανισμό μας. Μην το σκέφτεσαι άλλο, βάλε μουσική και ξεκίνα!

5. Κοιμούνται καλά

Φυσικά ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας και τόσο η έλλειψη όσο και η κακή ποιότητα του μπορεί να φέρει άμεσα αρνητικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας. Ο καλός ύπνος μπορεί να δημιουργήσει καλύτερη διάθεση, να οξύνει τη μνήμη αλλά και να μεγιστοποιήσει τις αντοχές που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα μας. Προσπάθησε να κοιμάσαι 8 ώρες τη νύχτα συνεχόμενα, γενικά να έχεις ένα σταθερό ωράριο ύπνου και θα δεις άμεσα διαφορά στον οργανισμό σου.

Photo credits:   @_JEANETTEMADSEN_ / instagram

You may also like