Anastasios, ο άνθρωπος πίσω από τα Anastasios Hair Style Studio

Πρωτοσυναντηθήκαμε τέλη Σεπτεμβρίου, στην Γλυφάδα, και φεύγοντας ενθουσιασμένη από την εμπειρία στο  Anastasios Hair Style Studio, θεώρησα “καθήκον” μου να γνωρίσετε κι εσείς ποιός είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτό το επιτυχημένο project. Λόγω της πανδημίας, τα κομμωτήρια έκλεισαν, όταν θέλαμε να κάνουμε την συνέντευξη. Οπότε τώρα που μπαίνουμε σιγά σιγά σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς, κι ίσως μπαίνοντας στην άνοιξη, να θελήσετε να κάνετε μια αλλαγή στην εξωτερική σας εμφάνιση… Ήρθε η στιγμή να τον γνωρίσετε καλύτερα!

Ενώ έχετε μια πολύ πετυχημένη πορεία στα Ιωάννινα, σας βρίσκουμε κάθε Δευτέρα στον πολύ κομψό σας χώρο στην Γλυφάδα . Πώς αποφασίσατε να έρθετε στην Αθήνα ;

Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις δύο πόλεις τις αγαπώ εξίσου, την Αθήνα επειδή εκεί ζούσα μέχρι την εφηβεία, και τα Ιωάννινα επειδή είναι ο τόπος καταγωγής μου. Όταν ήμουν έφηβος, επιστρέψαμε με την οικογένειά μου στα Ιωάννινα, όπου τελείωσα το σχολείο… Κι έπειτα γύρισα ξανά στην Αθήνα, όπου σπούδασα κι έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Έχοντας όμως καταγωγή από τα Ιωάννινα, πριν από περίπου 25 χρόνια, αποφάσισα να ανοίξω εκεί ένα κομμωτήριο. Σταδιακά, συνέβη κάτι απίστευτο. Κυρίες από τη Αθήνα, που επισκέπτονταν τα Ιωάννινα για διακοπές, ερχόντουσαν στο κομμωτήριό μου κι ενθουσιάζονταν με τη δουλειά μου. Στην πάροδο των ετών, έγιναν πιστές πελάτισσες του κομμωτηρίου μας. Κάθε φορά που ήθελαν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά τους… Έπαιρναν το αεροπλάνο από την Αθήνα κι ερχόντουσαν στα Ιωάννινα, για να τους περιποιηθώ εγώ! Και πάντα με ρωτούσαν, «Τάσο, πότε επιτέλους θα ανοίξεις ένα κομμωτήριο στην Αθήνα;».

Στην οικογένειά μου, είμαστε 3 που κάνουμε αυτό το επάγγελμα, οι δύο αδελφές μου κι εγώ. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να μοιράζουμε τον χρόνο μας ανάμεσα σε δύο κομμωτήρια, ένα στα Ιωάννινα κι ένα στην Αθήνα. Σαν άνθρωπος έχω πολλές δημιουργικές ανησυχίες και θέλω να εξελίσσομαι συνεχώς. Οπότε αυτή ήταν μια πρόκληση για εμένα και χαίρομαι πολύ που αποφάσισα να κάνω αυτό το νέο επιχειρηματικό βήμα.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας; Τι είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει και σας ξεχωρίζει στον χώρο σας;


Στα κομμωτήρια Anastasios Hair Style Studio εξελίσσουμε τις υπηρεσίες κομμωτικής σε μια εξατομικευμένη εμπειρία. Ο χρόνος στην εποχή μας είναι πολύτιμος και περιορισμένος. Έτσι, όποια κυρία ή κύριος επισκέπτεται τα κομμωτήρια μας, θέλουμε να απολαμβάνει τον χρόνο που μας διαθέτει και να ζει μια μοναδική αισθητηριακή εμπειρία. Τα πρώτα λεπτά της επίσκεψης ενός πελάτη, του προσφέρουμε ένα απολαυστικό τσάι με αρωματικά βότανα που έχω επιλέξει προσωπικά από παζάρια στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, περνάμε λίγο χρόνο μαζί συζητώντας για το προσωπικό του στυλ και ανταλλάσσοντας ιδέες. Συνεχίζουμε με μια σειρά τελετουργιών απόλυτα προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες κάθε πελάτη. Για εμάς, η κομμωτική δεν είναι απλώς μια σειρά από υπηρεσίες, αλλά μια σειρά από τελετουργίες.

Όταν είχαμε συναντηθεί και με είχατε περιποιηθεί, μου είχατε δώσει την εντύπωση ότι είναι έμφυτο το ταλέντο σας . Θέλετε να μας μιλήσετε για την πορεία σας;


Αγαπώ πολύ τις γυναίκες, περιστοιχίζομαι από αυτές . Από τότε που ήμουν παιδί, ήθελα να τις βοηθάω να δείχνουν πιο όμορφες και να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Στα 13 μου, δοκίμασα για πρώτη φορά να κουρέψω την αδελφή μου. Το πείραμα χαρακτηρίστηκε απόλυτα επιτυχημένο, τόσο από την ίδια όσο και από τον κοινωνικό μας περίγυρο… Οπότε κατάλαβα ότι αυτό είναι το επάγγελμα που θέλω να κάνω στη ζωή μου. Πέρα από τις σπουδές που έκανα στο ξεκίνημά μου, φροντίζω να εξελίσσομαι συνεχώς. Παρακολουθώ εκπαιδεύσεις και ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, για να ενημερώνομαι και να εμπνέομαι. Επίσης αναζητώ διαρκώς νέα προϊόντα, ώστε να προσφέρω πάντα στις πελάτισσές μου ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η επιστήμη των μαλλιών. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν αρκεί το όποιο ταλέντο, πρέπει να αγαπάς τη δουλειά σου και να έχεις το πάθος να την εξελίσσεις συνεχώς.

Τι το ιδιαίτερο μπορεί να ζήσει ως εμπειρία μια πελάτισσα σας στον χώρο σας στην Γλυφάδα;


Την ανακάλυψη μιας νέας πλευράς του εαυτού της. Συζητώντας με κάθε πελάτισσα, ανακαλύπτουμε ορισμένα στοιχεία του χαρακτήρα της. Μελετώντας το πρόσωπο και τον σωματότυπό της, της προτείνουμε look που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητά της, καθώς και αλλαγές που καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να υποστηρίξει. Ένας κομμωτής οφείλει να μπορεί να δει μια πελάτισσα με «άλλη ματιά» και να την βοηθήσει να εξελιχθεί στην ομορφότερη εκδοχή του εαυτού της. Μια άλλη ξεχωριστή εμπειρία στα κομμωτήριά μας, τόσο στη Γλυφάδα όσο και στα Ιωάννινα, είναι η ιδιωτικότητα… Ένα από τα σημαντικότερα αγαθά στην εποχή μας, ιδίως λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Τα κομμωτήριά μας χωρίζονται σε ζώνες, και κάθε πελάτισσα μπορεί να επιλέξει πού προτιμά να απολαύσει τις υπηρεσίες μας. Στη Γλυφάδα, για παράδειγμα, υπάρχει ο κεντρικός μπροστινός χώρος, η privé «τραπεζαρία» με την ανοιγόμενη οροφή στο πίσω μέρος του κομμωτηρίου, καθώς και ο δεύτερος όροφος που επίσης χωρίζεται σε δύο ζώνες.

Πιστεύετε ότι η Ελληνίδες φροντίζουν αρκετά τον εαυτό τους; Ποιά θα ήταν μια γενική συμβουλή που θα τους δίνατε ;


Θα τις συμβούλευα πάνω απ’ όλα να αγαπήσουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά και να μάθουν να τα αναδεικνύουν. Ένας έμπειρος κομμωτής ή μακιγιέρ μπορεί να τις συμβουλεύσει και να τις εκπαιδεύσει, ώστε να ξέρουν πώς να περιποιούνται τον εαυτό τους. Θα τους πρότεινα επίσης να εστιάζουν στην ουσιαστική φροντίδα «εκ των έσω», είτε αυτό σημαίνει να φροντίζουν την ψυχολογία και την ευεξία τους είτε, για παράδειγμα, να φροντίζουν τα μαλλιά τους πραγματοποιώντας εξειδικευμένες θεραπείες ενυδάτωσης και θρέψης της τρίχας.

Ποιές είναι η τάσεις για την φετινή σεζόν για τον κάθε τύπο γυναίκας ;


Θεωρώ ότι αυτή την περίοδο, ολόκληρος ο κλάδος της μόδας έχει στραφεί προς τη βιωσιμότητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Οπότε πέρα από τις εποχιακές τάσεις, προσωπικά ως κομμωτής στέκομαι περισσότερο σε δύο πράγματα: στην ουσιαστική υγεία των μαλλιών που επιτυγχάνεται με τη χρήση εξειδικευμένων θεραπευτικών τελετουργιών, και στη ευσυνείδητη επιλογή και χρήση προϊόντων από μάρκες που εστιάζουν στη βιωσιμότητα και χρησιμοποιούν συστατικά φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτές είναι κατά την άποψή μου οι σημαντικότερες και πιο διαχρονικές τάσεις!

Σοφία Μακρή (Plus More 360 Communication), Anastasios, Μαρία Τσουκαλά (More Trends)

Όπως σας έγραψα παραπάνω λόγω της πανδημίας, τα κομμωτήρια είχαν κλείσει, όταν θέλαμε να κάνουμε την συνέντευξη. Όμως στις 25 Νοεμβρίου μαζί με 6 δυναμικές γυναίκες, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Anastasios παρουσίασε την καμπάνια“Μίλησε μου”, προβάλλοντας ένα σαφές μήνυμα: Η έμφυλη βία πρέπει να τελειώσει. Και θα ήθελα να το δείτε:

Μπείτε στο Anastasios Hair Style Studio για να κλείσετε το επόμενο ραντεβού σας για μία εξαιρετική εμπειρία περιποίησης.

You may also like