5 Τροφές που βλάπτουν την καρδιά και δεν το γνωρίζαμε

Οι υγιεινές, για την καρδιά μας, τροφές περιέχουν θρεπτικά συστατικά που έχουν αποδειχθεί ότι ωφελούν το καρδιαγγειακό σύστημα ή μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων μειώνοντας την «κακή» χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια του αίματος, αλλά και την αρτηριακή πίεση.

Τα ωμέγα-3, το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, οι φυτικές ίνες, τα φυτοθρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά κατέχουν κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στις υγιεινές τροφές, καθιστώντας τη μεσογειακή διατροφή και δίαιτα, την καλύτερη επιλογή για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς τους.

#1 Τα hot dogs και τα λουκάνικα περιέχουν υψηλά επίπεδα σε κορεσμένα λίπη. Ακόμα και οι επιλογές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τείνουν να έχουν ήδη προσυσκευαστεί με αλάτι. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα επίπεδα νατρίου που λαμβάνετε, καθώς περισσότερο νάτριο οδηγεί συχνά σε υψηλότερη αρτηριακή πίεση.

#2 Αυτό που κάνει τις σάλτσες στις σαλάτες, ένα καρδιακό έγκλημα, είναι ότι στην πραγματικότητα είναι κρυμμένες πηγές ζάχαρης και αλατιού. Όταν αφαιρείται το λίπος, συνήθως προστίθεται ζάχαρη για να διατηρηθεί η γεύση και η υφή, λένε οι διατροφολόγοι. Ακριβώς επειδή κάτι έχει χαμηλά λιπαρά ή θερμίδες, δεν σημαίνει ότι είναι υγιές.

 #3 Χειρότερο από το μειωμένο λίπος είναι το αφύσικα μηδενικό λίπος. Τα τρόφιμα χωρίς λιπαρά ήταν κάποτε γνωστά ως υγιεινή επιλογή για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος ή να διατηρήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Όχι πια. Ένας καλός κανόνας, είναι να αποφύγετε οποιοδήποτε προϊόν που δεν περιέχει λιπαρά. Αυτό που δεν έχει σε λίπος, το αναπληρώνει με ζάχαρη.

 #4 Περισσότερο τηγανητό φαγητό, περισσότερα προβλήματα. Μελέτες έδειξαν, πως όσοι κατανάλωσαν μεγαλύτερες ποσότητες τηγανισμένων τροφίμων είχαν μεγαλύτερη προδιάθεση θανάτου από στεφανιαία νόσο. Οι συμβατικές μέθοδοι τηγανίσματος μπορεί να περιλαμβάνουν λάδια που περιέχουν έναν τύπο λίπους που δείχνει να αυξάνει τον κακό τύπο χοληστερόλης και να μειώνει το καλό είδος.

#5  Το μέγεθος της συσκευασίας και τα σάκχαρα μπορεί να είναι παραπλανητικά σε αυτές τις ύπουλες γουλιές. Τι θα μπορούσε να φανεί πιο υγιεινό από ένα smoothie; Θεωρητικά θα έπρεπε να είναι υγιές, εκτός αν υπολογίζετε πόσα γραμμάρια ζάχαρης καταναλώνετε στην πραγματικότητα. Εξετάστε πόσα κομμάτια φρούτων πρέπει να πολτοποιήσετε για ένα πλήρες ποτήρι χυμό. Επιπλέον, με τον συγκεκριμένο τρόπο κατανάλωσης φρούτων αντί να το τρώμε ολόκληρο, χάνουμε τις απαραίτητες ίνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση των αυξημένων λιπιδίων στο αίμα-βασικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

You may also like