5 τροφές που δεν μπαίνουν ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων

Πολύς κόσμος έχει στην κουζίνα του φούρνο μικροκυμμάτων. Είναι η εύκολη λύση για να ζεστάνεις ένα φαγητό ή και για να φτιάξεις κάτι στα γρήγορα. Όμως η χρήση του θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Καθώς υπάρχουν κάποια τρόφιμα που δεν μπαίνουν σε αυτόν. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και γιατί δεν πρέπει να τα βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων:

Τα αυγά

Η ζέστη που δημιουργείται στο φούρνο μικροκυμάτων δημιουργεί πολύ ατμό και καθώς δεν έχει πού να απελευθερωθεί, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γίνει έκρηξη.

Τα σταφύλια

Τα σταφύλια δεν αντέχουν στη θερμότητα με αποτέλεσμα να σκάσουν μέσα στο φουρνάκι. Αλλά και οι σταφίδες δεν μπαίνουν σε αυτόν, καθώς θα αρχίσουν να «καπνίζουν». Γενικότερα, τα φρούτα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στα μικροκύματα.

@majapetric
Οι πιπεριές

Όταν ανοίξετε την πόρτα, αφού τις έχετε ζεστάνει στο φούρνο μικροκυμάτων, τα χημικά που απελευθερώνονται, θα τσούξουν τα μάτια σας, ενώ υπάρχει περίπτωση ακόμη και να «κάψουν» το λαιμό σας.

Καρότα

Τα βρασμένα καρότα μπορούν να μπουν στον φούρνο για να τα ζεστάνετε. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, με τα ωμά και ειδικά με εκείνα που έχουν τη φλούδα. Ειδικά, δε, στην περίπτωση που δεν έχουν πλυθεί καλά και υπάρχουν υπολείμματα από χώμα στη φλούδα τους, αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμη και βλάβη στο φούρνο, ενώ θα βγάζει σπινθήρες.

Λουκάνικα

Εδώ, το ζέσταμα των λουκάνικων, των αλλαντικών ή άλλων κονσερβοποιημένων κρεάτων στο φούρνο, μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβές για την υγεία σας. Ο λόγος; Όταν προσθέτετε ακτινοβολία μικροκυμάτων σε αυτά, τα επίπεδα χοληστερόλης σας μπορούν να αυξηθούν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να τα ζεστάνετε, είναι στη σχάρα ή στον φούρνο της κουζίνας.

Πηγή: baby.gr

Photo credits: @stefanasafti / @majapetric (unsplash)

You may also like