5 τρόποι για να πούμε “αντίο” στα ξηρά χείλη

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία στην ατμόσφαιρα είναι οι κύριοι υπαίτιοι για τα θαμπά και αφυδατωμένα χείλη. Και όταν και αυτά θέλουν την δική τους πολύ προσωπική φροντίδα, εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τις λύσεις που χρειάζεστε.

#1 Σταματήστε το γλείψιμο
Το να γλύφετε τα χείλη σας κάθε τόσο, θα σας χαρίσει μια ενυδάτωση ίση με μερικά μόνο δευτερόλεπτα, όμως αργότερα η κατάσταση θα είναι χειρότερη από πριν.

#2 Απολέπιση τώρα
Η απολέπιση στα χείλη, λειτουργεί ακριβώς όπως και σε όλο το υπόλοιπο σώμα μας. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και προετοιμάζει την περιοχή για την έξτρα ενυδάτωση. Στην κουζίνα σας, θα βρείτε μία κουταλιά του γλυκού μέλι, μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατέψτε τα καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και εφαρμόστε στα χείλη και στο περίγραμμά τους με κυκλικές και απαλές κινήσεις. Αφαιρέστε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με καθαρή πετσέτα.

#3 Μάσκα χειλιών
Η μόδα με την ενυδάτωση των χειλιών, ξεκίνησε από την Ασία (και πάλι), και έφερε τις εταιρείες προ τετελεσμένου, ώστε να επανδρωθούν με τα αντίστοιχα προϊόντα. Η μάσκα χειλιών της Sephora, έρχεται στη πιο πρακτική μορφή και είναι εύκολη στην εφαρμογή της.

#4 Λέμε όχι στα lip balms
Και όμως, τα lip balms, περιέχουν συστατικά στα οποία εθίζεται πολύ εύκολα η περιοχή, με αποτέλεσμα την στιγμή που θα αμελήσουμε την εφαρμογή τους, τα χείλη μας να ξεραθούν το αμέσως επόμενο λεπτό. Γι’αυτό σας συμβουλεύουμε να βλέπετε προσεχτικά τα συστατικά που περιέχουν. Προτιμήστε εκείνα με Βιταμίνες E που είναι αντιοξειδωτική και θα τα ξεκουράσει χωρίς να τα βαρύνει. Αν δεν βρίσκετε κάτι τέτοιο, το παραδοσιακό ελαιόλαδο, θα κάνει περίφημα την δουλειά του.

#5 Ενυδατικά κραγιόν
Τα ματ κραγιόν είναι κάτι πολύ παραπάνω από μόδα, πόσο μάλλον στην ανεξίτηλη μορφή τους. Θεωρούνται όμως πολύ σκληρά για την περιοχή, μιας και τείνουν να απορροφούν ακόμα και την τελευταία σταγόνα. Προτιμήστε κραγιόν με λιπαρή υφή ή ακόμα και τα lip paints που έρχονται σε βαζάκια όπως αυτά της INGLOT, θα ολοκληρώσουν το μακιγιάζ σας, χωρίς να αφυδατώσουν ακόμα περισσότερο τα χείλη σας.

 

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

You may also like