5 τρόποι να ξεκινήσεις σωστά (και αποτελεσματικά) διατροφή

Το να ξεκινάς διατροφή, αποτελεί από μόνο του μια προσωπική πρόκληση, ένα μικρό αγώνα για τον οποίο κάθε μέρα οφείλεις να βάζεις τα δυνατά σου, να προσπαθείς και το σημαντικότερο να αγαπάς τον εαυτό σου μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ακολουθούν 5 τρόποι οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις τη διατροφή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Οι 5 κανόνες που θα κάνουν την διαφορά
  • Ακολούθησε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής

Ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής πρέπει να περιλαμβάνει όχι πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, φρούτα , λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Επίσης θα πρέπει να περιλαμβάνει άπαχα κρέατα, θαλασσινά και ξηρούς καρπούς. Τα πιο χορταστικά τρόφιμα έχουν πολλές φυτικές ίνες και πρωτεϊνες χαμηλών λιπαρών (τα βρίσκουμε σε κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά και σόγια). Προτίμησε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής – με τη βοήθεια ειδικών – που θα παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες.

  • Ένα βήμα τη φορά

Οι αλλαγές και γενικά το να κάνεις μια νέα αρχή – ειδικότερα στη διατροφή σου – είναι αρκετά δύσκολοtask. Ο καλύτερος τρόπος για να μην πάθεις ‘’σοκ’’ τόσο εσύ όσο και ο οργανισμός σου είναι να κάνεις μικρά και σταδιακά βήματα, που απώτερο στόχο έχουν να δημιουργήσουν νέες συνήθειες και συμπεριφορές (που μπορούν να διατηρηθούν μια ζωή). Ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσεις, είναι να γεμίσεις τα ντουλάπια και το ψυγείο σου με υγιεινές τροφές και να βάλεις σε πρόγραμμα τα σνακ και τα φαγητά που πρέπει να φτιάξεις όλες τι ς ημέρες της εβδομάδας.

  • Όρισε ρεαλιστικούς στόχους

Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος δεν θέτουν ρεαλιστικούς στόχους – αντιθέτως – έχουν υψηλές προσδοκίες και στη συνέχεια της διαδρομής, απογοητεύονται. Ωστόσο η απώλεια μόλις 5% έως 10% του σωματικού βάρους μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που αισθάνεσαι και που κινείσαι. Κάθε φορά βάλε μικρούς στόχους, που θα τους κατακτάς πιο γρήγορα και θα σε ευχαριστούν με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

  • Βρες ένα σύμμαχο

Η υποστήριξη είναι ένα ουσιαστικό μέρος ενός επιτυχημένου προγράμματος απώλειας βάρους. Βρες κάποιον από την οικογένειά σου ή από το φιλικό περιβάλλον και ζήτησέ του – αν το επιθυμεί – να σε ακολουθήσει σε αυτό το ιδιαίτερο διατροφικό ‘’ταξίδι’’. Η ενθάρρυνση και αληθινή υποστήριξη, είναι ικανά να κάνουν θαύματα!

70% διατροφή +30% γυμναστική
  • Πρόσθεσε τη γυμναστική στη ρουτίνα σου

Η υγιεινή διατροφή και η μείωση θερμίδων είναι μόνο η μισή ‘’δουλειά’’ του τελικού σου στόχου. Η άσκηση λοιπόν είναι ένα (επιπλέον) ισχυρό εργαλείο, που θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες, να διαχειριστείς το άγχος σου ακόμα και να βελτιώσεις τη συνολική σου υγεία.

Featured image: pexels.com

You may also like