5 ανοιξιάτικες τροφές που αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου

Όταν η μέρα μεγαλώνει και οι πανέμορφες αμυγδαλιές ανθίζουν η μια μετά την άλλη… Tότε ξέρεις ότι η διατροφή σου πρέπει να αλλάξει, πρέπει να γίνει πιο ανοιξιάτικη. Για να λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά στοιχεία των φρούτων και των λαχανικών, οφείλουμε στον οργανισμό μας να τα καταναλώνουμε όταν είναι εποχή τους. Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε αυτή την άνοιξη. Άραγε εσύ ξέρεις ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνεις από εδώ και στο εξής;

Σπαράγγια

Μια από τις ανοιξιάτικες τροφές που ξεχωρίσαμε είναι τα σπαράγγια. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, η οποία βοηθάει στην πήξη του αίματος, στην υγεία της καρδιάς, των οστών αλλά και σε πολλές άλλες λειτουργίες. Τα σπαράγγια κάνουν καλό γενικά στην υγεία. Μπορείς να τα καταναλώσεις με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα είναι πεντανόστιμα αν τα σοτάρεις με λίγο θαλασσινό αλάτι και σκόρδο ή αν τα συνοδέψεις με άλλα λαχανικά ή κοτόπουλο.

Φράουλες

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο και νόστιμο από το δάγκωμα μιας φρέσκιας, ώριμης και αρωματικής φράουλας εκεί κάπου στα τέλη της άνοιξης; Αυτό το μικρό και κατακόκκινο φρούτο – ακόμα και αν περιέχει φρουκτόζη – βοηθάει στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα. Κι οι πολυφαινόλες μπορούν να υποστηρίξουν την υγιή ανανέωση των κυττάρων και πολλές άλλες λειτουργίες. Είτε σκέτες, είτε μέσα σε smoothies, οι φράουλες θα γίνουν και πάλι η αγαπημένη σας ανοιξιάτικη τροφή.

Αγκινάρες

  Τις αγκινάρες θα τις βρεις τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο και είναι ένα λαχανικό που αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου. Είναι πλούσιες σε φολικό οξύ, βιταμίνη C και πολλά μέταλλα. Μέσω των θρεπτικών στοιχείων βοηθούν στη μείωση της της χοληστερόλη, μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Διασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία των μεταβολικών κυττάρων. Λίγο ελαιόλαδο αρκεί για να τις γευτείς με τον πιο νόστιμο τρόπο και γιατί όχι να τις συνοδεύσεις με άλλα λαχανικά.

Καρότα

    Αυτό το τόσο αγαπημένο λαχανικό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι… Όταν είναι στην εποχή του είναι ακόμα πιο νόστιμο. Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και άλλα αντιοξειδωτικά και είναι ιδανικά για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Μπορείς να τα καταναλώσεις ωμά και να τα προσθέσεις είτε στη σαλάτα σου είτε σε ένα wrap. Μην ξεχνάς ότι αποτελεί και το τέλειο σνακ για το γραφείο, που αν το συνοδεύσεις με βραστά κολοκυθάκια, τότε μόνο καλό θα κάνεις στον οργανισμό σου.

Αρακάς

Ο αρακάς συνήθως έχει μια πολύ σύντομη καλλιεργητική περίοδο μόλις λίγων εβδομάδων και αυτό τον κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Περιέχει μια μεγάλη ποικιλία βιταμινών, μετάλλων (συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C, Kκαι Β), μαγγανίου, φωσφόρου και πρωτεϊνών. Μπορείς να φας τον αρακάς ως σνακ ή να τον προσθέσεις μέσα σε σαλάτες και smoothies.

Photo credits: PEXELS.COM

You may also like