5+1 (σκληρές) αλήθειες για τα ραντεβού μετά τα 30

Το dating κατά τα 30+ μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ένα άθλημα από μόνο του. Από εκείνα τα extreme κιόλας, κατά τα οποία πρέπει να δείξουμε αφενός πολύ κουράγιο και αφετέρου αστείρευτο χιούμορ. Παρακάτω ακολουθεί γυναικείος οδηγός για όλες εκείνες που σκέφτονται να μπουν στην αρένα, ή για όσες έχουν ήδη μπει και οφείλουν να ξέρουν τι (άλλο) τις περιμένει.

  1. Η απήχηση που θα έχετε στους μικρότερους άντρες, μπορεί και να σας σοκάρει. Οι γυναίκες μετά τα τριάντα, θεωρούνται αρκετά μικρές ώστε να παραμένουν σέξι, αλλά αρκετά μεγάλες ώστε να ξέρουν πολύ καλά τι τους γίνεται. Από τα δεκαοχτώ μέχρι τα εικοσιπέντε, οι άντρες μοιάζουν να αρέσκονται πολύ στην ιδέα μιας μεγαλύτερης συντρόφου. Από το να ικανοποιήσουν την μητρική φιγούρα μέχρι να μοιραστεί μαζί τους το ερωτικό manual.
  1. Από την άλλη, οι άντρες της ηλικίας σας, guess what, σας θεωρούν πολύ μεγάλες για τα γούστα τους. Ε ναι λοιπόν. Το ακούσαμε και αυτό. Από ρατσιστικά σχόλια του τύπου «Δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά», μέχρι «Τι να την κάνω τη συνομήλικη, όταν μπορώ να έχω ένα 22χρονο που θα είναι μέσα στην ενέργεια;». Αγόρια σας έχω τρομερά νέα. Αφενός μπορούμε να τεκνοποιήσουμε, αφετέρου όταν θα βγείτε με το 22χρονο, φωνάξτε μας να χαζέψουμε το διάλογο μεταξύ σας. Θα φέρουμε και pop corn.
  1. Οι μύθοι περί βιολογικού ρολογιού, είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Αν δεν έχετε αποκτήσει παιδιά, το να βγαίνετε ραντεβού σημαίνει ένα ακόμα βάρος, καθώς μπορεί να πιέζεστε από την ιδέα του κατά πόσον ο απέναντί σας είναι κατάλληλος για κάτι τέτοιο ή όχι. Προσπαθήστε να αφήσετε τον τρελό χορό των ορμονών έξω από αυτό. Ναι ξέρω, είναι δύσκολο. Αλλά προσπαθήστε, προς αποφυγή μελλοντικών δραμάτων.
  1. Μετά τα τριάντα, ξέρουμε τι θέλουμε, και κυρίως τι δεν θέλουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες είμαστε και είμαστε κατασταλαγμένες. Ταυτόχρονα όμως, είμαστε και πιο επιλεκτικές, πιο ιδιότροπες και σίγουρα πιο αυστηρές. Στην περίπτωση που το ζητούμενο είναι ένας γάμος ή μια σοβαρή σχέση, τα ραντεβού ενδέχεται να είναι πολλά και ίσως και απογοητευτικά. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν έχετε κανένα λόγο να βιάζεστε. Ζήστε τη ζωή σας, όπως σας κάνει κέφι.
  1. Σε προέκταση του Νο4, καταλήγουμε επίσης στο εξαιρετικά συχνό φαινόμενο, του να μας φοβούνται. Η γνωστή καραμέλα που θέλει να τους ευνουχίζουμε, λέγεται ξανά και ξανά. Απευθυνόμενη όμως, στον αντρικό πληθυσμό, για μια ακόμη φορά, θα σας πω, πως εάν το ενδεχόμενο να έχετε δίπλα σας μια σύντροφο δυναμική, με προσωπικότητα και άποψη, σας τρομάζει και σας ευνουχίζει, τότε να σας ενημερώσω, πως ούτε εμείς σας θέλουμε. Τον σύντροφό μας, τον θέλουμε περήφανο που μας έχει, και όχι να κρύβεται στο καβούκι του, επειδή μπορεί να βγάζουμε περισσότερα λεφτά από εκείνον.
  1. Φυσικά έχουμε και την κατηγορία εκείνη, που βρίσκει μερικές γυναίκες στα 35, με ένα διαζύγιο και ένα παιδί. Οι οποίες πέραν του καημού τους, ακούν και σχόλια όπως «Πάλι καλά που πρόλαβες και έκανες και ένα παιδί πριν πατήσεις τα σαράντα», ή «Ε, από τα σαράντα και μετά, ξεφτίζει η μπογιά σου». Ευλόγως λοιπόν, νιώθετε ίσως απογοητευμένες. Ίσως σας περνάει από το μυαλό, πως έχετε λήξει, πλέον τόσο σεξουαλικά όσο και συναισθηματικά.

Το να βγαίνεις ραντεβού μετά τα τριάντα είναι μαγκιά. Το να συνεχίζεις να πιστεύεις στην αληθινή αγάπη είναι μαγκιά. Το να επιμένεις και να μην παρατάς τα όπλα είναι μαγκιά. Και μόνο γι’αυτά λοιπόν, οποιοδήποτε αρσενικό, θα ήταν τυχερό να βρίσκεται στο πλευρό σας. Πάνω τους λοιπόν!

Υ.Γ. Θα ακολουθήσει σύντομα άρθρο και από την αρχισυντάκτρια για το dating after 40!

You may also like