5 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ

Η ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ είναι ζωτικής σημασίας για τη φυσική κατάσταση διότι όχι μόνο συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης σε διάφορες δραστηριότητες, αλλά επίσης ενισχύει τη συνολική κινητικότητα του σώματος, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού. Ενσωματώνοντας μια τακτική ρουτίνα διατάσεων στο πρόγραμμα άσκησής σας, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την ευελιξία σας και να απολαύσετε τα πολυάριθμα οφέλη που προσφέρει.Ας εξασκήσουμε πέντε αποτελεσματικές ασκήσεις που στοχεύουν σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες και σας βοηθούν να επιτύχετε μεγαλύτερη ευελιξία.

Hamstring

Οι διατάσεις του hamstring στοχεύουν αποτελεσματικά τους μύες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του μηρού.Μια δημοφιλής άσκηση είναι η όρθια κάμψη προς τα εμπρός.Ξεκινήστε στέκοντας ίσια με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών, στη συνέχεια σκύψτε αργά προς τα εμπρός στη μέση, φτάνοντας προς τα δάχτυλα των ποδιών σας.Κρατήστε το τέντωμα για 20-30 δευτερόλεπτα, εστιάζοντας στο να αισθανθείτε το ήπιο τέντωμα στους μηριαίους σας.

Quadriceps Stretches

Ο τετρακέφαλοςπου βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του μηρούπαίζει σημαντικό ρόλο στην κίνηση των ποδιών και στη συνολική ευκαμψία του κάτω μέρους του σώματος.Ξεκινήστε με μια συνηθισμένη άσκηση με το να στέκεστε ψηλά και, στη συνέχεια, σηκώστε το ένα πόδι προς τους γλουτούς σας, πιάνοντας τον αστράγαλο με το αντίστοιχο χέρι.Τραβήξτε απαλά τον αστράγαλο προς το σώμα σας, νιώθοντας το τέντωμα στο μπροστινό μέρος του μηρού σας.Μείνετε για 20-30 δευτερόλεπτα και μεταβείτε στο άλλο πόδι.

Shoulder and Chest Stretches

Η διατήρηση της ευελιξίας στο πάνω μέρος του σώματος είναι εξίσου σημαντική για τη συνολική ευελιξία.Σταθείτε σε μια πόρτα, τοποθετώντας τους πήχεις σας σε κάθε πλευρά του πλαισίου της πόρτας.Γείρε απαλά προς τα εμπρός μέχρι να νιώσεις τέντωμα στο στήθος και τους ώμους σου.Κρατήστε το τέντωμα για 20-30 δευτερόλεπτα, εστιάζοντας στη διατήρηση της καλής στάσης του σώματος.

Spinal Twists

Για να κάνετε μια καθιστή συστροφή της σπονδυλικής στήλης, καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια σας τεντωμένα μπροστά σας.Λυγίστε το δεξί σας γόνατο και τοποθετήστε το δεξί σας πόδι στην εξωτερική πλευρά του αριστερού σας γόνατος.Στρίψτε το πάνω μέρος του σώματός σας προς τα δεξιά, τοποθετώντας τον αριστερό σας αγκώνα στο εξωτερικό του δεξιού σας γόνατος.Κρατήστε το twist για 20-30 δευτερόλεπτα, νιώθοντας το τέντωμα.Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά, αυξάνοντας σταδιακά την ένταση της διάτασης.

Hip Flexor Stretches

Το να κάθεστε για παρατεταμένες περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε σφιχτούς καμπτήρες του ισχίου. Ξεκινήστε κάνοντας ένα βήμα προς τα εμπρός με το δεξί σας πόδι σε μια θέση lunge, διασφαλίζοντας ότι το δεξί σας γόνατο βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον αστράγαλό σας.Χαμηλώστε το αριστερό σας γόνατο στο έδαφος και μετακινήστε το βάρος σας προς τα εμπρός, νιώθοντας το τέντωμα στο μπροστινό μέρος του αριστερού ισχίου σας.Κρατήστε για 20-30 δευτερόλεπτα και μετά αλλάξτε πλευρά.

Πηγή: physio-pedia.com

Featured image: pexels.com/@shkrabaanthony

You may also like