5 “ΚΑΝΟΝΕΣ” ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μπορεί πολλοί από τους κανόνες καλής συμπεριφοράς να είναι στην εποχή μας κάπως “πεπερασμένοι” και πλέον να είμαστε πιο “χαλαροί” κι απελευθερωμένοι, όμως στην πραγματικότητα η καλή συμπεριφορά δεν είναι κάτι passé. Αντίθετα, ορισμένοι βασικοί κανόνες είναι σημάδια κοινωνικής ευφυΐας. Ακόμη κι αν ανήκεις σε μία γενιά όπου ο άντρας δεν τραβάει την καρέκλα της συνοδού του στο εστιατόριο για να καθίσει εκείνη… Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που θα εγγυηθούν πως αξίζει να σε γνωρίσουν καλύτερα οι γύρω σου!

01 Προσεγμένος λόγος.

Αυτό ισχύει κυρίως για την υβρεολογία. Ακόμη κι αν δεν έχουν όλοι “βρωμόστομα” ή έχουν κάποιες λέξεις – κωδικούς για να βρίσουν, δε σημαίνει πως αυτό θα είναι πάντα ανεκτό. Γι’ αυτό πάντα λαμβάνουμε υπ΄ όψιν το πού βρισκόμαστε και ποιος είναι ο περίγυρός μας. Προσέχουμε τι θέλουμε να πούμε και τον τρόπο που θα το κάνουμε και βεβαίως προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε περιβάλλον. Ακόμη κι αν είσαι με καλούς φίλους και μία “κακή λέξη” ίσως δεν κάνει ζημιά… Δεν βλάπτει να περιορίζουμε τη χρήση τους όσο γίνεται περισσότερο.

02 Κράτησε τις υποσχέσεις που δίνεις.

 Αντιλαμβανόμαστε πως αυτό ίσως να μην είναι ΚΑΘΕ φορά εφικτό. Όμως όταν γίνεται συνήθεια να δίνουμε μία υπόσχεση και αμέσως μετά να την ακυρώνουμε, είναι οπωσδήποτε ενοχλητικό. Κυρίως μας κάνει να φαινόμαστε αναξιόπιστοι. Για να το αποφύγουμε αυτό, προσπαθούμε πάντα να μένουμε πιστοί στις υποσχέσεις μας.

   03 Δώσε τα δυνατά σου για μία δυναμική πρώτη εντύπωση.

Ας μην ξεγελιόμαστε, συχνά η πρώτη εντύπωση που δίνουμε στους άλλους είναι και τα θεμέλια των απόψεών τους για εμάς. Είτε ετοιμάζεσαι για μία επαγγελματική συνέντευξη ή για ένα πρώτο ραντεβού, φόρεσε την καλή σου διάθεση και το πιο λαμπερό σου χαμόγελο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβει η πόρτα που αυτά θα σου ανοίξουν!

 04 Βάλε το τηλέφωνο στην άκρη.

Το συγκεκριμένο το λες και “σύμπτωμα” της εποχής. Ειδικά όταν είσαι με την παρέα σου, το τηλέφωνο δεν πρέπει να είναι στο χέρι σου… Και, αν είναι δυνατόν, να βρίσκεται στη σίγαση. Είναι αν μη τι άλλο αγένεια να αποφασίζεις να περάσεις χρόνο με τους αγαπημένους σου και να βρίσκεται μόνο το σώμα σου εκεί ενώ σκρολάρεις ασυναίσθητα στην οθόνη του κινητού σου.

05 Δώσε βάση στο στυλ σου.

Το “dress to impress” έχει πολλές δόσεις αλήθειας μια που και η αμφίεσή μας και ο χρόνος που θα έχουμε αφιερώσει στο να επιλέξουμε τα ρούχα μας για κάθε περίσταση δίνουν και τις ανάλογες εντυπώσεις. Είναι βασικό να γνωρίζουμε το κατάλληλο στυλ για κάθε περίπτωση και να προσαρμοζόμαστε – όσο να πεις, το αγαπημένο μας little black dress δεν είναι η ιδανική επιλογή για ένα σημαντικό meeting στη δουλειά! Και φυσικά εξίσου σημαντικό είναι τα ρούχα μας να είναι προσεγμένα και καθαρά, καθώς αυτό μπορεί επίσης να μαρτυρήσει πολλά για το άτομό μας!

               Αν σε κάτι από τα παραπάνω νιώθεις πως “υστερείς”, μην ανησυχείς! Ποτέ δεν είναι αργά να διορθώσεις κάτι και να διαπιστώσουν οι γύρω σου πόσο μοναδικός είσαι!               

Πηγή: Career Girl Daily

Featured image: pexels.com/@kool-shooters/

You may also like