5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ  

Δεν είμαστε υπέρ ούτε των συμβιβασμών ούτε των συγκρούσεων. Αλλά για να διατηρηθεί μία σχέση, πολλές φορές χρειάζεται να βάλουμε στην άκρη το “εγώ” μας και να δεχτούμε κάτι με το οποίο μπορεί να μην συμφωνούμε απόλυτα. Με άλλα λόγια, να αποδεχτούμε ορισμένα πράγματα που μερικές φορές έρχονται σε αντίθεση με αυτά που θέλουμε. Σε κάθε δεσμό υπάρχουν στιγμές χαράς και λύπης κι όλοι επιθυμούμε να υπάρχουν περισσότερες καλές στιγμές.

Η θέληση για συμβιβασμό στη σχέση είναι σημαντική για την καλλιέργεια ενός μακροχρόνιου δεσμού. Ο συμβιβασμός σας επιτρέπει να κατανοήσετε τον σύντροφό σας με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση. Με το να μην δίνετε κάθε φορά προτεραιότητα στις δικές σας επιλογές, ενώ ταυτόχρονα αποδέχεστε  τις ανησυχίες του συντρόφου σας, δημιουργείτε έναν ασφαλή χώρο για εμπιστοσύνη και δέσιμο στη σχέση. Εδώ παραθέτουμε πέντε λόγους για τους οποίους ο συμβιβασμός είναι σημαντικός στις σχέσεις.

1.​Δείχνει σεβασμό για τις ανησυχίες του άλλου

Όταν και οι δύο σύντροφοι είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν, υποδηλώνει σεβασμό για τις ανησυχίες και τις απόψεις του άλλου. Καλλιεργεί την αίσθηση του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των ζευγαριών. Η πράξη του συμβιβασμού προωθεί μια μεγάλη κατανόηση και αξιοπιστία στη σχέση.

2. ​Μετριάζει τις συγκρούσεις

Όταν κάποιος από τους συντρόφους δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί στη σχέση, δημιουργούνται συγκρούσεις και διαφωνίες. Ο συμβιβασμός επιτρέπει στα ζευγάρια να επιτύχουν συναίνεση κατά τη διάρκεια της διαμάχης.

3. Χτίζει μια αίσθηση συντροφικότητας

Ο συμβιβασμός ενθαρρύνει την ευελιξία σε μια σχέση. Όταν τα άτομα συμβιβάζονται, εκτιμούν ο ένας τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου, κάτι που δημιουργεί μια αίσθηση συντροφικότητας και έναν μεγάλο δεσμό μεταξύ των ζευγαριών.

4. ​Αμοιβαία εμπιστοσύνη

Ο συμβιβασμός βοηθά στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης στο ζευγάρι. Η προθυμία για συμβιβασμό δείχνει μεγαλύτερη δέσμευση στη σχέση.

5. ​Δίνει διάρκεια στη σχέση

Η αλληλοϋποστήριξη και ο συμβιβασμός βοηθούν το ζευγάρι να εκπληρώσει τα όνειρα και τις επιθυμίες του. Η προθυμία για συμβιβασμό υποδηλώνει ότι δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες του άλλου έναντι των ατομικών επιλογών. Η μακροζωία της σχέσης εξαρτάται από την ικανότητα των ατόμων να συμβιβάζονται και να κατανοούν ο ένας τις ανάγκες του άλλου.

Featured image: freepik.com/@freepik

You may also like