5 Low-sugar φρούτα ιδανικά για απώλεια βάρους

Τα φρούτα είναι μία κατηγορία τροφών ιδιαίτερα σημαντική για την καλή υγεία του οργανισμού μας. Όμως, πολλά από αυτά περιέχουν υψηλή συγκέντρωση ζάχαρης, γεγονός που πολλές φορές θέλουμε να αποφεύγουμε, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή βρισκόμαστε σε μία περίοδο που προσπαθούμε να χάσουμε μερικά περιττά κιλά. Γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε 5 φρούτα που όχι μόνο ξεχειλίζουν από θρεπτικά συστατικά αλλά επίσης έχουν χαμηλά επίπεδα ζάχαρης.

Raspberry (4,4 γραμμάρια ζάχαρη ανά 100 γραμμάρια)

Τα raspberries είναι φρούτα που κάθε άνθρωπος θέλει να έχει στη διατροφή του, αφού όχι μόνο έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες, αλλά είναι και πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη Cκαι φoλικό οξύ. Έχουν, επίσης, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών των αρθρώσεων.

Φράουλα (4,9 γραμμάρια ζάχαρη ανά 100 γραμμάρια)

Έχουν τόση βιταμίνη C, όση για να καλύψουν 140% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης, αλλά και νιτρικό άλας, που έρευνες έχουν συσχετίσει με την αύξηση της ροής του οξυγόνου και του αίματος στο μύες. Αξιοσημείωτο fun fact τους το γεγονός ότι η κάθε φράουλα έχει περίπου 200 σπόρους στο εξωτερικό της.

Καρπούζι (6,2 γραμμάρια ζάχαρη ανά 100 γραμμάρια)

Με το 92% του να αποτελείται από νερό, το καρπούζι είναι ένα από τα πιο δροσιστικά φρούτα που κυκλοφορούν. Αποτελεί καλή πηγή λυκοπενίου, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που μελέτες δείχνουν να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ενώ οι φυτικές του ίνες προωθούν την καλή υγεία πεπτικού συστήματος.

Grapefruit (6,9 γραμμάρια ζάχαρη ανά 100 γραμμάρια)

Χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το grapefruit μπορεί λειτουργήσει ευεργετικά για τη συνολική υγεία του οργανισμού μας. Μπορεί να βελτιώσει την πίεση του αίματος και τα επίπεδα των λιπιδίων, δύο πράγματα που σχετίζονται με την παχυσαρκία, και να αποτρέψει την αφυδάτωση χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό και ηλεκτρολύτες.

Ακτινίδιο (8,8 γραμμάρια ζάχαρη ανά 100 γραμμάρια)

Τα ακτινίδια είναι μεγάλη συγκέντρωση διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών, συμβάλλοντας στην καλή υγεία της καρδιάς και στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης. Η βιταμίνη Cκαι τα υπόλοιπα βιοενεργά συστατικά που περιέχουν προσφέρουν αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.

 

You may also like