5 ΜΥΘOI ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΑΚΜΗ

Υπάρχουν τόσες εικασίες όσο και αλήθειες όταν μιλάμε για την ακμή. Από την αποφυγή των junk foods μέχρι την ξηρασία που δημιουργεί η έκθεσή μας στον ήλιο, οι μύθοι δεν τελειώνουν ποτέ. Πριν αρχίσετε λοιπόν, να εφαρμόζετε πάνω στα σπυράκια σας, οποιοδήποτε γιατροσόφι βρίσκετε στο διαδίκτυο… Διαβάστε παρακάτω μερικούς μύθους, γύρω από το αιώνιο δερματικό πρόβλημα μικρών και μεγάλων.

1.

Ενώ το μαύρισμα μπορεί να καλύψει προσωρινά την ερυθρότητα που δημιουργείται από την ακμή, δεν πρόκειται να την εξαλείψει. Στην πραγματικότητα, θα προκαλέσει περισσότερες ζημιές. Εκτός από τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος λόγω των επιβλαβών UV ακτινών, η ηλιοθεραπεία θα στεγνώσει το δέρμα σας .. Οδηγώντας σε ακόμα περισσότερη ακμή. Θυμηθείτε τη ζημιά που προκαλεί στο δέρμα ο ήλιος, οπότε είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα καλό προϊόν SPF όταν εκτίθεστε σε αυτόν.

2.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η ακμή συνήθως αρχίζει στην εφηβεία και επηρεάζει πολλούς εφήβους και νεαρούς ενήλικες, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής. Ενώ αρχίζει συχνά κατά τη διάρκεια των εφηβικών χρόνων, εξαιτίας των ορμονικών διαταραχών, ανεξάρτητα από το αν εμφανίζεται στα εφηβικά ή ενήλικα σας χρόνια, αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

3.

Ο υπερβολικός καθαρισμός του προσώπου σας δεν πρόκειται να απομακρύνει την ακμή σας. Το πλύσιμο περισσότερο από δύο φορές την ημέρα, για την ακρίβεια, μπορεί να αποβάλει από το δέρμα σας όλα τα «καλά» έλαια που χρειάζεται, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ξεσπάσματα. Αντ’αυτού, επιλέξτε ένα ήπιο καθαριστικό που περιέχει σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου για να μειώσετε και να αποτρέψετε τα σπυράκια.

4.

Το σπάσιμο των ενοχλητικών σπυριών μπορεί να φανεί σαν μια εύκολη λύση για να τα απομακρύνετε… Αλλά θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα μακροπρόθεσμα. Με τη συμπίεση τους, θα διακινδυνεύσετε να πιέσετε τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στο δέρμα σας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ερυθρότητα, οίδημα και ακόμη και ουλές. Επομένως, προτού αρχίσετε να τα σκαλίζετε για προσωρινή ανακούφιση, σκεφτείτε τι μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα. Ένα σπυράκι μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες, ενώ μια ουλή ή σημάδι θα μείνει για πάντα.

5.

Τρώγοντας τρόφιμα όπως πίτσα, σοκολάτα και τηγανιτές πατάτες δεν θα προκαλέσει την εμφάνιση ακμής. Μελέτες έχουν δείξει, ωστόσο, ότι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορούν να κάνουν την υπάρχουσα ακμή χειρότερη. Με άλλα λόγια, αν λιγουρεύεστε ένα cupcake, μην είστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό σας. Αλλά εάν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ερεθισμένο… Ίσως είναι καλύτερο να προτιμήσετε κάτι πιο υγιεινό για να μην χειροτερέψετε την κατάσταση.

Featured image: pexels.com/@olly

You may also like