6 λόγοι για να επιλέξεις το Πεπόνι cantaloupe

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί με αυτό ήρθε κι η ζέστη κι οι υψηλές θερμοκρασίες που το συνοδεύουν. Αν βρίσκεσαι στον δρόμο, νιώθεις ότι μέσα στα επόμενα λεπτά πρόκειται να «λιώσεις» κι έτσι όταν επιστρέφεις σπίτι σού έχει δημιουργηθεί η ανάγκη νια πιείς ή/και να φας κάτι δροσερό. Ένα δροσιστικό φρούτο, όπως το πεπόνι, και μία ιδιαίτερη ποικιλία, όπως το κανταλούπε μπορούν δώσουν αυτήν την ανάσα δροσιάς κι όχι μόνο.

Ακολουθούν 6 λόγοι για να το επιλέξεις:

  1. Το πεπόνι cantaloupe είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, ένα αντιοξειδωτικό με ισχυρή συνεισφορά στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως, για παράδειγμα, στην υγεία της όρασης και του δέρματος.
  2. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, όπως η βήτα-καροτίνη, η ζεαξανθίνη και η κρυπτοξανθίνη,τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Έτσι, το πεπόνι κανταλούπε μπορεί να συμβάλλει στην προστασία από διάφορα είδη καρκίνου, όπως αυτός του εντέρου, του προστάτη, του στήθους, κ.α.
  3. Συγκεκριμένα η ζεαξανθίνη, έχει αντιοξειωτική δράση και λειτουργεί ευεργετικά στην προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.
  4. Περιέχει νιασίνη, βιταμίνη C, παντοθενικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία που επίσης δρουν κατά των ελεύθερων ριζών, ενώ, παράλληλα, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.
  5. Το εν λόγω φρούτο είναι επίσης μία πολύ καλή πηγή καλίου, ενός ηλεκτρολύτημε σημαντική λειτουργία για τα υγρά του σώματος, που, μάλιστα, βοηθά στον έλεγχο της πίεσης και των παλμών της καρδιάς.
  6. Βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα φαγητά με τις λιγότερες θερμίδες, που, όμως, μπορεί να δώσει το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα.

You may also like