6 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Αυτήν την εποχή έχουν τιμητική τους και γι’ αυτό τα βρίσκουμε σε αφθονία και σε καλή τιμή, αλλά η νόστιμη γεύση τους είναι ο λόγος που μας κάνει να τα επιλέγουμε ξανά και ξανά για το πρόγραμμα της καθημερινής μας διατροφής. Πέρα από οτιδήποτε άλλο, όμως, τα κεράσια συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο υγιεινά φρούτα που μπορούν να λειτουργήσουν σαν ασπίδα για τον οργανισμό μας.

  1. Έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Τα κεράσια έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση κι επιβραδύνουν τη γήρανση και τις χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις και Alzheimer’s.

  1. Δρουν ενάντια στο διαβήτη.

Ακριβώς λόγω της παραπάνω αντιφλεγμονώδους δράσης, τα κεράσια λειτουργούν προστατευτικά ενάντια στο διαβήτη (προληπτική δράση) αλλά και βοηθούν τη ρύθμιση μιας προϋπάρχουσας κατάστασης στον οργανισμό.

  1. Μειώνουν τη χοληστερίνη.

Σύμφωνα με έρευνες, ο χυμός των κερασιών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης. Αυτό σαν αποτέλεσμα έχει τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, αφού αυτά τα δύο εμφανίζουν στενή σχέση, όπως έχουν αποδείξει οι επιστημονικές μελέτες.

  1. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας.

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μία φλεγμονώδης πάθηση των αρθρώσεων που ονομάζεται έτσι γιατί προκαλείται από την απελευθέρωση του ουρικού οξέος μέσα στις αρθρώσεις. Άνθρωποι που πάσχουν από ουρική αρθρίτιδα συμμετείχαν σε έρευνα, η οποία και έδειξε ότι μέσα σε δύο μόνο μέρες αυτοί που κατανάλωναν κεράσια είχαν 35% χαμηλότερο κίνδυνο για επίθεση ουρικής αρθρίτιδας σε σύγκριση με αυτούς που δεν κατανάλωναν.

  1. Μειώνουν τον πόνο μετά την προπόνηση.

Μετά την προπόνηση στο γυμναστήριο ή σε κάποια άλλη αθλητική δραστηριότητα, το μυϊκό σύστημα είναι καταπονημένο και χρειάζεται κάτι που να προωθήσει τη μυϊκή ανάρρωση. Γι’ αυτόν το λόγο ο χυμός του κερασιού επιλέγεται συχνά μέσα στις επαγγελματικές ομάδες αθλητών.

  1. Βελτιώνουν τον ύπνο.

Τα κεράσια περιέχουν τη μελατονίνη, μία ορμόνη που βοηθά στην καλή λειτουργία της διαδικασίας του ύπνου. Μάλιστα, έρευνα έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν χυμός από κεράσι το πρωί και το βράδυ πριν κοιμηθούν αύξησαν τις ώρες του ύπνου κατά 1 ώρα και 24 λεπτά.

Featured image: @joannakosinska/unsplash.com

You may also like