ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΞ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ;

Βλέπουμε το πόσο συζητιέται το σεξ στην pop κουλτούρα, τις διαδικτυακές στήλες σχέσεων και τα ποτά μεταξύ φίλων. Κι εγείρεται το ερώτημα: Πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μια σχέση;

Η ερώτηση μπορεί να είναι ακόμη πιο πιεστική εάν εσείς, οι ίδιοι, βρίσκεστε σε μια σχέση όπου το σεξ δεν είναι ακριβώς εκεί που εσείς ή ο σύντροφός σας θέλετε να είναι. Ή ίσως απλώς αναρωτιέστε για αυτό ως κάποιος που αγαπά προσωπικά το σεξ  ή κάποιος που προσωπικά δεν ενδιαφέρεται για αυτό.

Ας εμβαθύνουμε λοιπόν λίγο παραπάνω…

 Το σεξ είναι τόσο σημαντικό για μια σχέση όσο και για τους ανθρώπους σε αυτή. Δηλαδή, το πόσο σημαντικό είναι το σεξ για μια σχέση ποικίλλει ανάλογα με το άτομο. Το σεξ έχει μεγάλη σημασία για μερικούς ανθρώπους και μερικά ζευγάρια, και είναι λιγότερο σημαντικό ή καθόλου σημαντικό για μερικούς ανθρώπους και μερικά ζευγάρια.

Δεν απαιτεί κάθε σχέση μια ενεργή σεξουαλική ζωή. Υπάρχουν απόλυτα ευτυχισμένα και υγιή ζευγάρια που δεν κάνουν σεξ και αυτό δεν είναι πρόβλημα εφόσον και οι δύο είναι πραγματικά ευτυχισμένοι και εντάξει με αυτό.

Τώρα, αν τουλάχιστον ένα άτομο στη σχέση θέλει περισσότερο σεξ, τότε είναι σημαντικό για τους συντρόφους να εργαστούν για τη δημιουργία μιας αμοιβαίας ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής. Πολλές έρευνες έχουν βρει μια σχέση μεταξύ της σεξουαλικής ικανοποίησης και της ικανοποίησης από τη σχέση, επομένως είναι σημαντικό και οι δύο άνθρωποι να αισθάνονται καλά για την κατάσταση της σεξουαλικής τους ζωής και να αντιμετωπίζουν τυχόν ζητήματα που προκύπτουν.

Αυτά τα προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν αρνητικά συναισθήματα, απόσταση μεταξύ των συντρόφων και να βλάψουν τη δύναμη της σχέσης. Τα προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα έχουν την τάση να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τη σχέση τους συνολικά. Όταν το σεξ λειτουργεί καλά για ένα ζευγάρι, σίγουρα κάνει ακόμη πιο υπέροχη τη σχέση τους. Είναι σημαντικό και είναι ένας παράγοντας της ευτυχίας τους, αλλά είναι ανάλογος με όλα τα άλλα πράγματα στη ζωή τους. Αλλά όταν δεν λειτουργεί, μπορεί οι δύο σύντροφοι να νιώθουν ότι κάτι τους λείπει και ίσως να επισκιάσει τα άλλα μέρη της σχέσης που μπορεί να λειτουργούν πολύ καλά. Έτσι το σεξ γίνεται πιο σημαντικό αν δεν ικανοποιεί το ίδιο και τους δύο συντρόφους.

Μ.Ε.

Featured image: pexels.com/@cottonbro

You may also like