6 wellbeing συμβουλές για το σπίτι

Δε θα διαφωνήσουμε πως πολλές φορές το “πάμε για ένα ποτό να ξεδώσουμε από τη βδομάδα;” είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Όμως κάποιες φορές θέλεις απλά να κάτσεις σπίτι… Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς σπιτόγατος για να ισχύει αυτό! Κι αν σε αυτήν την περίπτωση ακολουθεί κι η σκέψη “ναι, αλλά και τι να κάνω στο σπίτι;”; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθεις πως στο σπίτι μπορείς να κάνεις τη δέουσα προετοιμασία για ένα πιο ήρεμο και ξεκούραστο mindset!

               01 Διάβασε ένα βιβλίο.

Με τόσες οθόνες να μας τριγυρίζουν, έχουμε ξεχάσει πόσο καλός φίλος μπορεί να είναι ένα βιβλίο. Αλήθεια, πόσα καινούρια βιβλία αγόρασες κι απλά σε περιμένουν στο ράφι τα καημένα; Ώρα να τους δώσεις την προσοχή που τους αξίζει!

               02 Βρες (ή φτιάξε) μία playlist που σου φτιάνει τη διάθεση.

Η μουσική και θηρία ηρεμεί”. Δεν ξέρω ποιος το πρωτοείπε, αλλά μου έχει μείνει στο μυαλό και δεν υπάρχει και κάτι λάθος σε αυτήν τη φράση εδώ που τα λέμε! Κι όταν όλοι μας έχουμε έναν λογαριασμό στο Spotify, μπορούμε πολύ εύκολα να βρούμε μία playlist που ταιριάζει στα γούστα μας ή ακόμη… Και να τη δημιουργήσουμε μόνοι μας!

               03 Εστίασε σε όσα σε κάνουν χαρούμενο.

Μπορεί κάποιες μέρες να μοιάζουν λίγο πιο “blue” από άλλες, όμως ακόμη και σε αυτές πάντα θα υπάρχει κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε χαρά και περηφάνεια. Αρκεί απλά να μην το παραβλέπουμε. Ακόμη και κάτι απλό, όπως η ζωγραφιά που μας έφτιαξε το παιδάκι μας ενόσω παιδευόμασταν με το επαγγελματικό μας Zoom call… Ή το ότι ο σύντροφός μας φρόντισε να μας ξεκουράσει λίγο από τις δουλειές του σπιτιού. Αν θέλεις να μη σου ξεφεύγουν αυτές οι στιγμές που σε κάνουν να αισθάνεσαι χαρούμενος… Δοκίμασε ένα να ξεκινήσεις να συμπληρώνεις ένα gratitude journal.

               04 Γιατί όχι κι ένα ημερολόγιο;

Γενικότερα το γράψιμο είναι μία πολύ καλή άσκηση για το μυαλό, ενώ παράλληλα μπορεί να μας φτιάξει και τη διάθεση. Ένα ημερολόγιο μπορεί να μας βοηθήσει να εξωτερικεύσουμε τις σκέψεις μας κι από εκεί κι ύστερα είτε να διοχετεύσουμε εποικοδομητικά το άγχος μας είτε να μας βοηθήσει να εστιάσουμε σε ό,τι μας χαροποίησε μέσα στην ημέρα. Ξεκίνα αφιερώνοντας μόλις ένα τεταρτάκι της ώρας κι απλά παρατήρησε την αλλαγή!

               05 Δώσε στο μπάνιο σου μία νότα spa…

Πρόσφατα αποφάσισα κι εγώ να δοκιμάσω την εμπειρία του bathbomb. Ένα θα σας πω, αμέσως μετά ένιωθα ανάλαφρη και πολύ πιο ξεκούραστη! Βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει όσο εσύ “μουλιάζεις” στο αρωματικό σου μπάνιο… Και σκέψου απλά πώς θες να συνεχίσεις. Μπορεί να είναι είτε ένα scrub σώματος ή να απλώσεις το αγαπημένο σου body oil για να ολοκληρώσεις ιδανικά το ιδιωτικό σου spa treatment!

               06. Κάνε γυμναστική πιο συχνά.

Είτε στήσεις το δικό σου mini χώρο για να γυμνάζεσαι είτε απλά βγαίνεις για περπάτημα, η καθημερινή κίνηση μόνο να σε ωφελήσει μπορεί. Όχι μόνο θα σε βοηθήσει να περιορίσεις το άγχος… Είτε αυτό προέρχεται από την καθημερινότητά σου είτε από όσα ακούμε να συμβαίνουν γύρω μας…Αλλά θα σε κάνει να αποκτήσεις και μία πιο αισιόδοξη σκοπιά!

               Όλα όσα αναφέραμε παραπάνω είναι μόνο μερικές ιδέες. Σε κάθε περίπτωση, κάποιες φορές το σπίτι μας είναι το ιδανικό μέρος για να αναδιοργανωθούμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας όπως του αξίζει!

               Πηγή: Career Girl Daily

Featured image: unsplash.com/@rpnickson

You may also like