7 Λάθη που κάνουμε όλοι στην σχέση μας, από τη Γιάννα Σαλή

47213_10207950105104109_3939518800494185650_nΕίσαι σε σχέση και πραγματικά το χαίρεσαι! Πιστεύεις ότι βρήκες τον ΕΝΑΝ και μοναδικό. Σκέφτεσαι όμως ότι υπάρχουν κάποια προβληματάκια-λάθη που ίσως να σε κρατάνε πίσω στην εξέλιξη της σχέσης σου. Καιρός είναι πλέον να τα αλλάξεις και έτσι να ζήσεις την κάθε στιγμή με τον σύντροφό σου χωρίς να υπάρχουν μαύρα συννεφάκια πάνω από εσένα και αυτόν.

1. Μην ζηλεύεις χωρίς λόγο
Θέλει μία φορά να βγει με τους φίλους του, να πάει για ένα ποτό ή να δει τον αγώνα. Μην σκεφτείς ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που σου είπε. Δεν έχεις λόγο να ζηλέψεις ούτε να φαντάζεσαι τρελά πράγματα για το τι θα κάνει με τους φίλους του. Το μόνο που θέλει είναι να ξεσκάσει με την άντρο-παρέα και μετά να μην έχει γκρίνια στο σπίτι. Έπειτα σκέψου και το άλλο όσο λείπει αυτός εσύ μπορείς να βγεις με τις φίλες σου ή να ασχοληθείς με τον καλλωπισμό του εαυτού σου.

2. Μην ξεσπάς στον αγαπημένο σου χωρίς να φταίει
Ναι, μπορεί να είχες μία άκρως κουραστική μέρα στο γραφείο, να έχεις νευριάσει με τον τύπο που πάρκαρε στραβά το αμάξι του και δεν μπορείς να βγεις με το δικό σου, αλλά σκέψου ότι ο φίλος σου δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί τα νεύρα που σου προξένησαν άλλοι. Οπότε είναι καλύτερα όταν συναντηθείτε να του πεις πως πήγε η μέρα σου ήρεμα και χαλαρά και να μην βγάζεις τα νεύρα σου πάνω σε αυτόν.

3. Ας μην ανοίξει θέμα που αναφορά τους πρώην (δικούς σου ή και δικές του)
Ένα μεγάλο κεφάλαιο. Μπορείς να ανοίξεις τέτοια συζήτηση μόνο μία φορά και αυτό θα γίνει αν θέλεις οπωσδήποτε να αναφέρεις τι τράβηξες από έναν πρώην σου. Θυμήσου όμως να του εξιστορήσεις αυτήν την εμπειρία σου εν συντομία και χωρίς υστερίες. Να ξέρεις θα εκτιμήσει την συμπεριφορά σου καθώς και την ειλικρίνεια σου. Τέλος, για κανέναν λόγο μην τον συγκρίνεις με τον προηγούμενο ακόμα και να το έχεις σκεφτεί μην του το αναφέρεις ΠΟΤΕ. Έτσι τον καταργείς ως άντρα και κυρίως ως τον άνθρωπο που θέλεις να έχεις δίπλα σου.

4. Μίλα για τους προβληματισμούς σου
Σε προβληματίζει εάν θα πάρεις προαγωγή ή ότι πρέπει να βρεις καινούργιο σπίτι; Συζήτησε τον οποιοδήποτε προβληματισμό σου με τον σύντροφό σου. Μην τον αφήνεις έξω από την ζωή σου ή μην φοβάσαι ότι τον κουράζεις. Είστε ζευγάρι και όχι μόνο στα εύκολα θέματα της ζωής αλλά και στα δύσκολα. Μαζί θα βρείτε λύση για κάθε τι που σε απασχολεί.

5. Συζήτησε τα μικρό- προβλήματα της σχέσης σας
Ακόμα και οι ιδανικότερες σχέσεις έχουν κάποια μικρά καθημερινά προβλήματα. Όπως ότι δεν μπορεί ξεσκονίσει τέλεια την βιβλιοθήκη σου και κάνει μόνο όσα βλέπει η πεθερά ή όταν αποφάσισε να σου μαγειρέψει θα προτιμούσες να είχες ένα σκύλο για να φάει το φαγητό σου και να μην προσποιηθείς ότι το γεύμα ήταν τέλειο. Αν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην σχέση σου μπορείς να το αντιμετωπίσεις πολύ εύκολα. Άνοιξε μία τέτοια συζήτηση και πες του τι κάνει λάθος. Εκείνος ίσως να μην το έχει προσέξει. Η μπορεί ακόμα και εσύ να κάνεις κάτι λάθος. Κανείς δεν είναι άγιος!

12376687_10207950102624047_428067760058541493_n6. Μην βάζεις τις επιθυμίες του πάνω από τις δικές σου
Του αρέσει συνεχώς να βγαίνει σε όλα τα clubτης πόλης και φυσικά να τραβολογάει και εσένα μαζί του. Ενώ πολλές φορές το μόνο που θέλεις είναι να λιώσεις στον καναπέ σου με πατατάκια και μία ταινία μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Εξήγησε του ότι σε μία σχέση κάνουμε και κάποιες υποχωρήσεις. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα πρόγραμμα με το τι θέλετε να κάνετε το χρόνο που περνάτε μαζί. Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε μία συμβιβαστική λύση και θα περάσετε αξέχαστες στιγμές.

7. Μην είσαι αμέτοχη-αδιάφορη όταν ξεσπάει ένας τσακωμός
Μέσα από έναν μικρό-τσακωμό μαθαίνεις τι απασχολεί τον σύντροφό σου. Ίσως να έχεις και εσύ μία ευθύνη. Δες τι φταίει και προσπαθήστε να το λύσετε ΜΑΖΙ. Μόνο έτσι θα <<χτυπήσετε>> το πρόβλημα στην ρίζα του και θα το εξαφανίσετε.

Ναι οκ υπάρχουν λάθη που ίσως κάνεις στην σχέση σου. Αλλά δεν παίζεις σε ταινία του Hollywood! Δεν ξέρεις τι θα προκύψει στο μέλλον. Όμως γνωρίζεις ότι το σενάριο και οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι είναι δικοί σας. Θα τους αξιοποιήσετε όπως θέλετε εσείς οι δύο μαζί!

Περισσότερα για τη Γιάννα Σαλή, μπορείτε να διαβάσετε εδώ 

You may also like