7 λόγοι για τους οποίους είναι καλό να κοιμάστε με τον σκύλο σας

Ξεχάστε τις απαγορεύσεις κι απολαύστε το καλό που κάνει και στους δύο!

Τον αγαπάμε, τον λατρεύουμε, είναι ο καλύτερός μας φίλος, μας κάνει να χαμογελάμε…. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς είμαστε κάθετοι στο να του απαγορεύουμε να κοιμάται στο κρεβάτι μαζί μας. Άλλοι λένε πως θα φέρει βρωμιές στα σκεπάσματα, άλλοι ανησυχεί για τις τρίχες που χάνει κι άλλοι γιατί απλά έχουν την πεποίθηση “ο καθένας στο κρεβάτι του”. Έχετε σκεφτεί ποτέ, όμως, πως η συντροφιά του σκύλου το βράδυ είναι ωφέλιμη και για εμάς αλλά και τον τετράποδο κολλητό μας;

01 Μας κάνουν να νιώθουμε άνετα. Η ζεστασιά του σώματός τους κι η ρυθμική τους ανάσα μπορούν να μας προσφέρουν από μόνες τους μία αίσθηση χαλάρωσης.

02 Καταπολεμάται η αϋπνία. Η παρουσία τους μας ηρεμεί, μειώνει το άγχος και παρέχει μία αίσθηση ασφάλειας. Δηλαδή επιφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε για έναν καλό ύπνο τη νύχτα!

03 Οι βραδινές “αγκαλίτσες” μειώνουν το άγχος. Με τα σκυλιά θεραπείας να είναι απόδειξη, η παρουσία ενός σκύλου συμβάλλει ιδιαίτερα στην καταπολέμηση του άγχους. Η εύθυμη συμπεριφορά τους είναι κατά έναν τρόπο μεταδοτική, ενώ ο τρόπος που δείχνουν την αγάπη τους για τον κηδεμόνα τους προφέρει μία αίσθηση ασφάλειας.

04 Προσφέρουν ζεστασιά. Η θέρμη του κορμιού των σκύλων κι η τάση τους να κουρνιάζουν όσο πιο κοντά μπορούν στον κηδεμόνα τους για να κοιμηθούν τους μετατρέπουν σε μικρές (ΟΚ ή και λίγο μεγαλύτερες!)… θερμοφόρες κρεβατιού. Μπορεί το καλοκαίρι να είναι λίγο ζόρικο, αλλά τις κρύες νύχτες το χειμώνα είναι ό,τι πρέπει! Προσωπικά το λατρεύω όταν ο σκύλος μου κουρνιάζει και “κολλάει” στην κοιλιά μου!

05 Καταπολεμούν την κατάθλιψη. Αναμφισβήτητη είναι η άνευ όρων αγάπη των σκύλων για τον κηδεμόνα τους. Κι αυτή βοηθά ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κατάθλιψης.

06 Μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια. Και μόνο η παρουσία κάποιου που είναι σε εγρήγορση ενόσω κοιμόμαστε (κι άρα είμαστε ευάλωτοι) προσφέρει ανακούφιση. Η ισχυρή ακοή τους κι η τάση τους να γαβγίζουν σε ξένους είναι ο δικός μας συναγερμός.

07 Επωφελείται, όμως, και ο σκύλος! Ο σκύλος μας μας αγαπά πιο πολύ από κάθε τι, χωρίς όρους. Το να του επιτρέπουμε να μοιραζόμαστε μαζί του το κρεβάτι μας όχι μόνο τον χαροποιεί, αλλά του προσφέρει την ίδια αίσθηση άνεσης κι ασφάλειας!

Την επόμενη φορά ας σκεφτούμε ξανά την άρνησή μας στην τετράποδη παρέα μας για να ανέβει στο κρεβάτι! Προσωπικά εμένα δε μου πάει ποτέ καρδιά να του πω “όχι”, ακόμη κι όταν κάνει σβούρες!

You may also like