7 οφέλη για το Μπρόκολο Kai Lan

Αν σου αρέσει να δοκιμάζεις νέες γεύσεις, τότε πολύ πιθανό κάπου εκεί στον κόσμο της υπέροχης κινέζικης κουζίνας να έχεις συναντήσει και το Kai Lan ή αλλιώς «κινέζικο μπρόκολο». Κι αν δεν έχει τύχει να βρεθεί στον δρόμο σου, τότε μόλις μάθεις τα οφέλη που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό, σίγουρα θα θελήσεις να του δώσεις μία ευκαιρία στη ζωή σου.

Τα 7 σημαντικότερα από αυτά είναι:

  1. Το Kai Lan ή αλλιώς «κινέζικο μπρόκολο» περιέχει πρωτεΐνη, βιταμίνη Α, βήτα καροτίνη, θειαμίνη, βιταμίνη C και K, ασβέστιο, κάλιοκαι μαγνήσιο.
  2. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών ειδών καρκίνου, όπως αυτού του στήθους, χάρη στη βιταμίνη Κ και το θείο που βρίσκεται στα συστατικά του.
  3. Μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης στο αίμα και, κατά συνέπεια, στην αποφυγή πρόκλησης καρδιακών παθήσεων.
  4. Αν θες υγιές κι όμορφο δέρμα, το Kai Lan είναι ένας πολύ καλός σύμμαχός σου, αφού η βιταμίνη C κι η βιταμίνη Ε, που περιέχει, είναι φυσικά αντιοξειδωτικά.
  5. Ως πηγή Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ η βιταμίνη Κ μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του Alzheimer.
  6. Οι φυτικές ίνες μέσα στο Kai Lan βοηθούν στη διατήρηση της αίσθησης του κορεσμού για περισσότερη ώρα, άρα και λιγότερη συνολική πρόσληψη θερμίδων, ενώ ενισχύει τη λειτουργία του μεταβολισμού.
  7. Το κινέζικο μπρόκολο έχει περισσότερο ασβέστιο από αυτό που έχει το γάλα. Αυτό το βοηθάει να φροντίζει για την υγεία των δοντιών και των κοκάλων και να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης.

You may also like